Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, Wizz Air, a inaugurat primele zboruri Londra Luton– Suceava şi retur. Aeronava care a aterizat vineri seara la Suceava a venit plină de pasageri, fiind ocupate 173 din cele 180 de locuri. Şi cursa aeriană Suceava – Londra a decolat cu nu mai puţin de 176 de pasageri la bord. Pasagerii care au aterizat la Suceava au fost aşteptaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi de directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, fiecare dintre ei primind câte o şapcă pe care scrie mesajul „Hai în Bucovina!”. Acelaşi cadou l-au primit şi pasagerii care au plecat spre Londra. După aterizarea avionului, Gheorghe Flutur a spus că este buros de faptul că la doar două săptămâni de la inaugurarea cursei spre Milano, compania Wizz Air începe operarea către o altă destinaţie europeană, Londra.

„Este o zi mare din nou pentru Suceava. Sunt bucuros să fiu din nou aici. Am dat mâna cu o parte din oamenii care au venit cu primul zbor şi mă bucur că a fost o cursă plină. Mai mult, am întrebat piloţii cum a fost aterizarea, şi mi-au spus că a fost foarte bună. Sunt foarte bucuros să primesc de la ei această reacţie. Şi am văzut şi pe feţele oamenilor sunt mulţumiţi că au această cursă. De ei va depinde, dar şi de noi, câtă reclamă vom face pentru ca aceste companii să aibă clienţi, să putem să avem curse spre Londra, Milano şi de ce nu şi în altă parte”, a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că a discutat deja la Ambasada României la Londra, precizând că există deschidere din partea acesteia pentru organizarea unei seri bucovinene în acest oraş. Mai mult, Flutur a spus că joia viitoare, pe aeroportul Suceava va veni o delegaţie din Qatar, iar a doua zi oficiali din Kuweit, inclusiv ministrul agriculturii, pentru a discuta despre posibilitatea deschiderii unei curse cargo pentru transportul de carne de oaie. „Cred că trebuie deja să intrăm la griji pentru că mă uitam, unde vom putea să extindem repede terminalul, mai ales pentru vreme rea, pentru că lumea stă un pic afară. Săptămâna viitoare dăm drumul la proceduri să facem primul tunel din plastic pentru ca în caz de vreme rea oamenii să nu stea în ploaie. Avem treabă însă cred că pasul cel mare s-a făcut şi cred că trebuie să facem în continuare reclamă aeroportului Salcea”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că îşi doreşte ca aceste zboruri externe să fie folosite din ce în ce mai mult şi de oamenii de afaceri.

La rândul său, directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, a spus că pentru început Wizz Air va opera patru zboruri săptămânale pe ruta Suceava – Londra, şi retur în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. El a precizatz că de pe 30 noiembrie se va trece la orarul de iarnă şi vor fi trei curse săptămnale, marţi, joi şi sâmbătă. „Ţin să accentuez că dacă vom avea un asemenea grad de încărcare a avioanelor, şi vom avea, s-ar părea că o să se redeseneze ariile de captare pentru cele trei aeroporturi din Moldova şi cred că şi chiar pentru cele din Mureş şi Cluj”, a mai spus Măriuţa.

Au fost inaugurate primele zboruri pe ruta Londra – Suceava şi retur, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava