Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale, și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, tinerii din ASCOR Suceava au organizat luni, 11 martie, o conferință premergătoare Postului Mare pe tema „Postul Paștilor – mijloc bisericesc pentru depășirea provocărilor vieții” susținută de pr. conf. univ. dr. Patriciu Vlaicu, preot paroh la biserica „Sfântul Nicolae” din Bruxelles și profesor de Drept Canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.

Conferința a avut loc în Aula din Corpul E a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Universității și al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, având onoarea de a fi prezenți la eveniment domnul Mihai Dimian, rector al Universității „Ștefan cel Mare „, Dl. prof. Cristi-Gabriel Hurjui – Consilier Eparhial la Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, PC Pr. Ionuț Isopescu – Consilier Eparhial la Sectorul Educațional – Teologic și tineri de toate vârstele.

În cadrul conferinței, părintele Patriciu a subliniat importanța unei rânduieli în postire, aceasta să fie cu binecuvântarea părintelui duhovnic, totodată aducând în discuție rolul duhovnicului în viața unui credincios. Spre sfârșitul întâlnirii cu părintele Patriciu Vlaicu a existat o sesiune de întrebări în care publicul a putut să își adreseze curiozitățile, frământările și întrebările atât scris, cât și verbal.
La finalul conferinței, PC Pr. Ionuț Isopescu i-a oferit părintelui profesor cea mai înaltă distincție a eparhiei, „Crucea Bucovinei” din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pentru toată dedicarea și efortul depus de-a lungul timpului.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate gândurile frumoase impregnate strâns în inimile noastre și pentru tot ajutorul primit în organizarea activităților în ASCOR Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava