Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Au demarat lucrările de construire a creșei de 110 locuri  din cartierul Tinereții, de pe strada Mircea Hrișcă, din Burdujeni, investiție în valoare de aproape 13 milioane de lei fără TVA care se realizează prin Compania Națională de Investiții. Șantierul a fost vizitat astăzi de către viceprimarul Lucian Harșovschi. El a arătat că această creșă va avea regim de înălțime parter și separată în 3 nuclee funcționale (administrativ, copiii și tehnico-gospodăresc). Funcțiunea de creșă prevede următoarele spații: 11 dormitoare, 6 camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, grup sanitar persoane cu dizabilități, zona de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă, nucleul tehnico-gospodăresc.

”Posibilitatea de acces pentru intervenții se face de pe două laturi ale clădirii: din strada Mircea Hrișcă și din strada Eusebiu Camilar. Iar accesul pentru pietoni se realizează de pe latura scurtă a terenului, separat de accesul auto, din strada Mircea Hrișcă. Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii. De asemenea, se va asigura un număr de 11 locuri de parcare destinate pe termen scurt automobilelor aparținătorilor, dintre care două locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. Suprafața de teren destinată activităților în aer liber va fi de minimum 10 mp/copil”, a explicat Harșovschi.  Construcția propusă are următoarele dimensiuni: lățime de 34.10 metri și o lungime totală de 97.60 m, iar înălțimea maximă a acoperișurilor înclinate este de 7.75 m de la CTA. Suprafața construită este de 2409.13 mp, iar suprafața desfășurată este de 4568.51 mp.

Clădirea va fi alimentată cu gaze naturale, de asemenea, clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare. Imobilul va fi dotat cu instalație de detecție și semnalizare a incendiului, hidranți interiori și exteriori, instalație de protecție împotriva descărcărilor atmosferice, stingătoare și instalații de iluminat împotriva panicii, pentru evacuarea persoanelor, marcarea hidranților interiori și pentru continuarea lucrului și intervenție.

Viceprimarul a subliniat că anterior demarării construcției efective a creșei s-au efectuat lucrări de construire a zidului de sprijin și consolidarea terenului aferent acesteia.

”Municipiul Suceava a executat lucrările de consolidare a terenului pentru construirea Creșei Mari de pe strada Mircea Hrișcă. O primă etapă a fost sistematizarea terenului, care a presupus săparea unui volum de 6.705 mc și relocarea unui volum de umplutură de 1.767 mc (un total de 8.472 mc). Lucrări în valoare de 146.237,23 lei cu TVA. După care, primăria municipală s-a ocupat de construirea zidului de sprijin și consolidarea terenului, precum și pregătirea drumului de acces administrativ. lungime totală zid – 296,99 m + Drumul de acces administrativ prezintă următoarele specificații: Durata de execuție este de 6 luni, cu termen de punere în funcțiune din 31 iulie 2024. Stadiul lucrărilor de execuție ocupând un procent de 62%. Valoarea lucrărilor a fost de  3.942.223,48 lei cu TVA”, a spus Harșovschi.

El a mai spus că s-a demarat în paralel procedura de licitație prin C.N.I. și pentru construirea creșei din cartierul Europa, mai exact de pe strada Paris, unde va trebui consolidat terenul și construit zidul de sprijin. ”Estimam ca in 2 luni vom avea anuntat un castigator si ulterior, vom trece la executia acesteia”, a conchis Lucian Harșovschi.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava