Concert pascal
MOPAN Suceava

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă, prin Biroul Teritorial Suceava, la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava, în legătură cu decesul unei femei în respectiva unitate sanitară. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății. Medicii Spitalului Judeţean Suceava au fost acuzaţi de malpraxis de fiul unei femei de 63 de ani, care nu ar fi fost diagnosticată şi operată la timp şi a murit de peritonită a doua zi după internare.

Într-un comunicat al Avocatului Poporului se arată că:<În cotidianul Obiectiv de Suceava, din 8 ianuarie 2018, a fost publicat articolul „Grave acuzații de malpraxis la Spitalul Județean” în care se relatează că „un tânăr din Suceava susține că și-a dus mama la Spitalul Județean, miercuri 3 ianuarie 2018, iar a doua zi seara, femeia a murit în spital fiindcă medicii n-ar fi tratat-o corespunzător; el declară că analizele arătau prezența virusului B și o glicemie mare, iar medicii ar fi lăsat-o întreaga noapte la ATI „agățată de un aparat de insulină și de o pefuzie”, când de fapt, autopsia a arătat că femeia avea peritonită; fiul pacientei decedate în spital afirmă că la internare mamei sale i s-a făcut o ecografie abdominală și că ar fi fost necesară o intervenție chirurgicală de urgență”>.

Sursa citată mai precizează că din cele relatate de mass-media rezultă că furnizorul de servicii medicale, în speţă Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, nu a respectat dispoziţiile imperative ale art.2 şi ale art.3 din Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului, care prevăd că „pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale” și că „pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare” în concordanţă cu prevederile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, art.2, 3 şi 4 şi Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale (Roma, 4.XI.1950), art.2”.

O anchetă a Spitalului Județean Suceava în acest caz a concluzionat că nu au fost încălcări ale protocoalelor şi procedurilor interne la furnizarea serviciilor medicale de către medicii care i-au acordat bolnavei asistenţă medicală pe toată durata internării.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava