Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, susține că deciziile miniștrilor tehnocrați afectează economia județului Suceava. El s-a referit în primul rând la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale care prin Agenția de Plăți în Agricultură a întârziat nejustificat de mult plata subvențiilor către fermieri.

”Acest lucru face ca fermierii să nu mai poată continua activitatea sau chiar să o închidă. În plus, odată cu eliminarea cotei de lapte, fermierii din Bucovina și județul Suceava se confruntă cu o situație dificilă în ceea ce înseamnă valorificarea producției de lapte”, a spus Bereanu. Parlamentarul social democrat a făcut referire și la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care nu reușește să deblocheze boicotul dintre Regia Națională a Pădurilor și agenții economici care exploatează și prelucrează masa lemnoasă.

”Prin acest boicot sunt afectate câteva mii de locuri de muncă și se aduc grave prejudicii financiare Direcției Silvice Suceava. Un alt aspect îl reprezintă situația gravă din industria mobilei care din cauza acestui blocaj rămâne fără stocuri de masă lemnoasă și există posibilitatea neonorării contractelor inclusiv celor de export”, a explicat senatorul PSD. Nu în ultimul rând Bereanu a făcut referire la Ministerul Energiei care pune în discuție închiderea singurei exploatări miniere de uraniu din țară și anume mina din comuna Crucea.

”Această decizie dacă este dusă la bun sfârșit va produce pierderea unui număr de peste 700 de locuri de muncă și pierderi financiare pentru bugetele locale ale comunelor Crucea, Ostra, Broșteni și Stulpicani afectând o zonă importantă a județului Suceava care se bazează foarte mult pe această ramură industrială. Anul trecut au existat convulsii sociale la mina de la Crucea care au fost aplanate prin intervenția ministrului de resort însă o eventuală închidere a exploatării va conduce la deprofesionalizarea angajaților din sistem și la o mai dificilă deschidere a unor noi perimetre în zona adiacentă comunei Crucea”, a spus Neculai Bereanu.

Parlamentarul social democrat solicită primului ministru și Guvernului ca în prima ședință a Executivului să pună în discuție toate aceste probleme și să găsească soluții pentru rezolvarea lor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava