Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în data de 03 iulie 2022 (Duminica a III-a după Rusalii), credincioşii din Parohia Vicov de Sus Est vor trăi aleasa bucurie duhovnicească de a-l avea împreună în rugăciune pe Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Primirea Ierarhului va avea loc la ora 08,15 iar Sfânta Liturghie arhierească va fi săvârșită începând cu ora 08,30 pe o scenă special amenajată în curtea bisericii.

„Vă așteptăm cu frățească dragoste și, totodată, vă îndemnăm să îmbrăcați straie populare de sărbătoare și să purtați flori în mână.” le-a spus enoriaşilor Părintele paroh Mircia Irina pe pagina de socializare a parohiei.

Piatra de temelie a Bisericii „Învierea Domnului” din Vicovu de Sus Est a fost așezată în ziua de 6 mai 2012, în prezența Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Alături de hramul principal, lăcașul de cult mai are două hramuri: Duminica Sfinților Români și Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. La punerea pietrei de temelie a participat, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a spus următoarele cuvinte: „Această biserică se va face cu mari greutăţi din pricina perioadei mai grele prin care trecem, însă sărăcia materială poate fi biruită de bogăţia sufletească, de credinţă. Vă îndemn să-l aveţi ca model pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, care va fi ocrotitorul viitoarei biserici din acest loc şi care a construit biserici şi mănăstiri măreţe şi rezistente în timpuri grele, cu lupte şi războaie. Biserica de aici se va ridica cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu jertfa voastră, a enoriaşilor. Vedem că dispar multe clădiri şi apar altele noi în locul acestora, dar Biserica rămâne de-a lungul veacurilor. Acest lucru arată puterea lui Dumnezeu şi binecuvântarea unui locaş de închinare”.

De asemenea Duminică 3 iulie 2022 la orele 14,00 Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților va săvârşi Slujba de sfinţire a Sfintei Cruci înălţate prin dragostea şi jertfelnicia credincioşilor din comuna Marginea pe Dealul Ederii (la intrarea în Marginea dinspre Solca) întru slava Sfintei Treimi, spre mântuirea tuturor, spre cinstirea înaintaşior şi întru propăşirea credinţei celei una, adevărate şi drepte – Ortodoxia – despre Sfinţii Părinţi şi martiri ai acestui neam cu sânge au mărturisit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava