MOPAN Suceava

Biserica de lemn din comuna Adâncata va găzdui, duminică, 10 aprilie, o nouă ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post. Primarul din Adâncata, Viorel Cucu, a spus că acest festival este reluat după o pauză de doi ani, când evenimentul nu a putut fi organizat din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Viorel Cucu a precizat că festivalul este organizat împreună cu preotul paroh de la biserica de lemn din Adâncata, Mitu Pascal. „Gospodinele din Adâncata se pregătesc cu un anumit fel de mâncare pentru acest festival. De obicei sunt exclusivități, să spunem așa, sunt câteva feluri care se aseamănă, dar cele mai multe sunt diferite”, a spus primarul din Adâncata. El a precizat că la ultima ediție, de acum trei ani, au participat 25 de gospodine, care au prezentat în jur de 40 de feluri de mâncare. La finalul, toate gospodinele vor primi diplome și premii, acordate cu sprijinul preotului paroh de la biserica de lemn și a soției primarului Viorel Cucu. „E un festival destul de important, ținând cont că doi ani de zile nu am avut voie să organizăm evenimente”, a declarat Viorel Cucu.

El a spus că după acest eveniment, în luna iunie va avea loc a 16-a ediție a festivalului folcloric pentru copii „Sărbătoarea de sub brazi”, și acesta fiind reluat după o pauză de doi ani. Viorel Cucu a precizat că festivalul va avea loc la căminul cultural din Adâncata, la eveniment fiind așteptați participanți din județul Suceava, dar și din alte zona ale țării. „De asemenea, în vara aceasta la biserica de lemn din  Adâncata va avea loc tabăra <Micii Iconari>, care se va desfășura în două sesiuni, fiecare de câte zece zile. Iar părintele paroh, prin grija profesorilor de la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava îi voi învăța pe copii tainele picturii de icoane”, a afirmat Viorel Cucu. La finalul taberei, icoanele pictate de copii vor fi prezentate în cadrul unei expoziții. Nu în ultimul rând, el a mai precizat că vara aceasta, pe 15 august, pe stadionul din Adâncata vor fi organizate mai multe evenimente cu prilejul zilei comunei.

Biserica de lemn din Adâncata va găzdui din nou Festivalul Produselor Tradiționale de Post, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava