Concert pascal
MOPAN Suceava

Ediţia a 4-a a Festivalului MusicFest „Fani Adumitroaie” aflata sub egida Blues No Mercy ,aduce pe scena Talciocului Cultural din Suceava muzicienii de calibru ai blues-ul românesc dar şi o participare internaţională.

Peste 20 de artişti consacraţi ai blues-ului românesc dar şi la nivel internaţional vor concerta în perioada 19-20 iulie, la Talcioc Cultural din Suceava, în cadrul Festivalului MusicFest „Fani Adumitroaie” – Blues No Mercy, ajuns la ediția a 4-a.

MusicFest “Fani Adumitroaie” este singurul festival din ţară dedicat unui bluesman și singurul festival de profil din zona Moldovei si Bucovinei. Amplul eveniment de două zile este organizat ca un omagiu adus unuia dintre cei mai buni păstrători ai tradiției blues-ului tradițional acustic din România ,Fănel Adumitroaie, plecat să cânte în formatia ingerilor ,în anul 2000.

Regalul de blues va fi asigurat în prima seară de Vali “SirBlues!” Răcilă (voce, chitări acustice), Raul Kusak (orgă Hammond, pian electric), Eugen „Giani” Amarandei (contrabass electric), Totu Rareș (chitară, voce) & MidlifeCrisis, Hanno Höfer (Nightlosers),urmat de un amplu jam-session. Amfitrionul primei seri va fi Rareș Totu, unul dintre cei mai buni chitariști români ai momentului si singurul castigator al premiului de “cel mai bun chitarist” atat in Romania cat si in Ungaria!

În a doua seară de festival vor concerta Raul Kusak (orgă Hammond,pian), Berti Barbera (voce, muzicuță, percuție), Joe Rusi (chitară, voce), Dan Saghin (bass) și Claudiu ‘Nașu’ Purcărin (tobe, percuție).

A doua seara se va incheia cu un jam-session de tip “All stars” cu participarea tuturor muzicienilor prezenti in festival plus invitati surpriza.

În acest an, MusicFest „Fani Adumitroaie” – Blues No Mercy va beneficia de două prezențe internaționale: chitaristul și discipolul lui Fănel Adumitroaie, Joe Rusi (Norvegia) și artistul polivalent Clay Windham (Texas,SUA).

Joe Rusi, originar din Rădăuți, este un nume de marcă al blues-ului electric modern, printre cei mai bine cotaţi muzicieni de profil din Norvegia, cu turnee regulate în SUA și țările nordice.

Clay Windham este un muzician complet, născut și crescut în spiritul blues-ului american, remarcându-se printr-un talent de a interpreta la o varietate impresionantă de instrumente.

Clay Windham s-a arătat onorat și flatat să facă parte dintr-un festival dedicat unui mare bluesman român și s-a declarat nerăbdător să interpreze alături de atâția artiști de calibru din blues-ul românesc.

Cele două seri de festival vor fi incarcate de jam session-uri și momente speciale in maniera neconventionala punandu-se accent mai mult pe feeling si improvizatie decat pe recitaluri prestabilite.

În cadrul Festivalului, va fi lansată re-editarea pe CD a albumului lui Fani Adumitroaie, Blues Con-Fusion. De asemenea, participanții vor putea achiziționa ultimele lansări discografice ale artiștilor din concert.

Deschidereal celor două seri de festival va fi facuta de formaţiile sucevene PEGAS (feat Alex Pattie si Ovidiu Cuza) şi KIND OF BURNING (foști membri ai trupei 99 Degrees).Alti invitati nu mai putin talentati ni se vor alatura in acest festival pentru a intregi ceea ce vom putea numi o editie memorabilia!

“Sunt bucuros că publicul iubitor de blues poate avea acces la un festival în memoria unui om ce merită tot respectul nostru. Sunt convins că muzica unește oameni iar blues-ul este, înainte de orice, o stare de spirit. De aceea am ținut să readucem acest festival acasă la Fani și să îi invit pe toți prietenii lui, muzicieni și public deopotrivă, pentru a ne aduce aminte ce ne unește în mod firesc, să împărtășim cu toții momentele și Muzica”, a declarat organizatorul festivalului, Bobby Stroe.

Organizatorii pun la dispoziţia publicului un abonament în valoare de 60 lei pentru cele două zile de festival şi un bilet de 40 lei pentru o singură zi de festival. Abonamentele și biletele pot fi achiziționate din La Fierărie – Pub Boem și de la Talcioc Cultural.

Prima ediție a MUSICFEST “Fani Adumitroaie”(2001) a avut loc la Suceava (Casa de Cultura si Club ‘60) și s-a bucurat de o participare impresionantă (Nightlosers, Quo Vadis, Sorin Chifiriuc, Black Cat,Radu Carlan ,Bluesservice,SwingTagma,Vali Răcilă, etc). Următorele 2 ediții au avut loc în București, cu participarea a aproape a intregului “sindicat” din blues-ul autohton.
Festivalul MusicFest „Fani Adumitroaie” – Blues No Mercy are drept coorganizator clubul La Fierărie – Talcioc Cultural, cu susţinerea Magic FM și Zile şi Nopţi.

Concertele incep de la ora 20.

Abonament 2 zile – 60 Ron
Bilet pentru o seara – 40 Ron

Rezervari la 0755222880.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava