Concert pascal
MOPAN Suceava

Visul președintelui Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, este înfiinţarea în viitor a unei companii de zbor care să se numească Bucovina Airlines. Intenția a fost dezvăluită miercuri seară pe Aeroportul de la Salcea acolo unde Cătălin Nechifor a fost prezent, alături de autorităţile judeţene din Botoşani, la o întâlnire cu peste 100 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din cele două judeţe, în care a prezentat lucrările de modernizare efectuate, precum şi planul de dezvoltare pe viitor. Într-una din intervenţiile sale, Cătălin Nechifor a spus că „visul meu este să avem la Suceava şi Botoşani Bucovina Airlines, pentru a asigura astfel lejeritate şi echilibru în zborurile de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

Preşedintele CJ Suceava a spus că o astfel de companie ar putea asigura zboruri către mai multe destinaţii din Europa. În acelaşi timp, Nechifor a precizat că atât el, cât şi cei din conducerea aeroportului, au început deja discuţiile cu reprezentanţi ai unor companii low-cost importante, pentru a opera zboruri din Suceava. În cadrul întâlnirii de ieri-seară, Cătălin Nechifor a amintit că Tarom îşi va relua cursele pe aerorortul Suceava de pe data de 12 noiembrie, făcând un apel la oamenii de afaceri să folosească cât mai mult această cursă, astfel încât compania să-şi dezvolte activitatea de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

De altfel, la îndemnul şefului CJ Suceava, preşedinteţe Camerei de Comerţ şi Industrie Botoşani a anunţat că va trimite către Tarom o solicitare oficială, semnată de cei mai importanţi oameni de afaceri botoşăneni, pentru dezvoltarea orarului de zbor de la Suceava, inclusiv operarea de curse zilnice. Alături de autorităţile sucevene, atât prefectul de Botoşani, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, au ţinut să aprecieze investiţia de la Suceava, şi au declarat că acesta poate fi un sprijin pentru dezvoltarea mediului de afaceri din ambele judeţe. La rândul său, preşedintele CCI Suceava, Sorin Iacob, a spus că este mândru că a putut să participe la dezvoltarea aeroportului, adăugând că „prin efortul tuturor oamenilor de afaceri, acest aeroport îşi va găsi menirea. Importanţa aeroportului a fost evidenţiată şi de preşedintele Federaţiei IMM Suceava, Liliana Aghiorghicesei, care a subliniat că reprezentanţii IMM-urilor îşi doresc cât mai multe curse către destinaţii spre Europa, dar şi că aeroportul poate fi un factor important pentru dezvoltarea turismului în judeţul Suceava”. Nu în ultimul rând, Nechifor a prezentat şi proiectul de dezvoltare a aeroportului, prin transformare pavilionului principal al Centrului Economic Bucovina într-un terminal pentru plecări internaţionale şi a altor două pavilioane în terminal pentru sosiri internaţionale. Nechifor a mai spus că încă două pavilioane ale Centrului Economic vor fi amenajate ca şi terminal pentru sosiri şi plecări cargo, făcând un apel către oamenii de afaceri să folosească acest tip de transport în activitatea lor.

Bucovina Airlines, compania pe care o visează Cătălin Nechifor, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava