MOPAN Suceava

Într-un clasament, care analizează aerul din 386 oraşe europene, cele mai poluate prime zece localităţi urbane sunt din Bulgaria şi Polonia. În această listă, Bucureştiul se situează pe locul 57, fiind capitala cu cel mai poluat aer. De asemenea, locuitorii din Iaşi şi Timişoara se confruntă cu probleme create de aerul viciat.
Conform unui studiu, publicat recent Agenţia Europeană a Mediului (European Environment Agency, EEA), privind calitatea aerului în Europa în perioada 2002 – 2011, mai ales din punctul de vedere al concentraţiei de microparticule din aer (PM 2,5 microni şi PM 10 microni), se arată că acestea sunt peste normele stabilite de Uniunea Europeană şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar peste 96% din populaţia urbană din U.E. este expusă acestora.
S-a calculat că poluarea aerului cu microparticule produce anul 2,1 milioane de decese, la acestea adăugându-se alte aproape jumătate de milion cauzate de scăderea nivelului de ozon.
„Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului, care face parte din structura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a poziţionat poluarea aerului în aceeaşi clasă de risc pentru sănătate cu fumatul, radiaţia ultravioletă şi plutoniul, afirmă dl Horaţiu Didea, director al companiei Ergonomos. De aceea, organizaţii guvernamentale sau nonguvernamentale cât şi companii, precum Blueair AB, au solicitat introducerea în Europa de norme şi certificări stricte pentru industria purificatoarelor de aer, precum CADR (Clean Air Delivery Rate – Rata de Eliberare de Aer Curat). Acest indicator se foloseşte în SUA de mulţi ani si ajută consumatorii să compare produsele de purificare a aerului disponibile pe piaţă într-un mod coerent şi informat”.
Conform studiului EEA, cele mai poluate ţări europene sunt Polonia, România şi Bulgaria, iar cel mai curat aer se găseşte în Islanda, Ungaria şi Norvegia.
„Purificatoarele de aer produse de compania suedeză Blueair AB pot elimina eficient 99,97% dintre particulele aeropurtate mai mari de 0,1 microni. De aceea, ele pot ajuta la protejarea utilizatorilor împotriva multor tipuri de gripă, cum ar fi H1N1 si H3N2, prin captarea viruşilor în filtrele de aer, care utilizează tehnologia patentată HepaSilent™”, a explicat dl Didea.
Calitatea proastă a aerului poate cauza dureri de cap, oboseală, probleme de concentrare şi iritaţii ale ochilor, nasului, gâtului sau plămânilor. De asemenea, poluanţii atmosferici pot fi cauza sau factorul agravant pentru apariţia şi înrăutăţirea unor boli precum astmul, diverse tipuri de alergii, cancer, boli cardio-vasculare etc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava