Comenzi MOPAN Suceava
Lume, lume.. hai la targ

În perioada 1 – 31.09.2021, se desfăşoară Campania „Să aducem copiii la şcoală” derulată de Asociaţiile neguvernamentale „EUROACTIV” Suceava, „Alecs Group” şi „Plai Străbun”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul campaniei mai sus menţionată, s-au derulat următoarele activităţi:

Ideea Şcoalii de vară „Să aducem copiii la şcoală” a fost inspirată de Proiectul Generaţia TehnoWorld. ONG-ul nostru la iniţiativa doamnei Elena Manuela David a iniţiat şi implementat acest proiect pentru o comunitate defavorizată de 120 de copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. Menţionăm faptul că, Asociaţia EduMax a a sprijinit constant activităţi sociale derulate de ONG-ul nostru şi în cadrul acestui proiect a sprijinit un număr de 50 de copii cu ghiozdane cu rechizite şcolare.

Tot în cadrul şcolii de vară au avut loc şi:

  • Dezbateri privind prevenirea violenţei, a bullying-ului în cadrul Campaniei „Vacanţa s-a terminat – eşti pregătit pentru un nou început?” – comisar: Ileana Iacob de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, împreună cu specialiști din cadrul biroului siguranță şcolară;
  • Reguli de circulaţie şi prevenirea accidentelor rutiere – comisar şef: Anca Iacob – Serviciul Rutier al IPJ Suceava;
  • Lupta împotriva traficului de fiinţe umane – Laura Stadler – Centrul Regional de Luptă împotriva traficului de fiinţe umane;
  • Exerciţiu de Simulare a unui Accident rutier – acroşarea unui biciclist de către un autoturism – intervenţia autospecialelor ISU – (ambulanţa SMURD, autospeciala descarcerare şi autospeciala de Stingere a Incendiului);
  • Exerciţiu de Acordare a primului ajutor – Plutonier adjutant: Alina Păduraru.

Activităţile s-au desfăşurat în comunitatea de rromi din localitatea Pătrăuţi, judeţul Suceava.

Am explorat și dezvoltat astăzi, la atelierul de siguranță rutieră, alături de copii, abilități de comportament responsabil în traficul rutier, reguli de circulație pe drumurile publice, reguli de siguranță acasă și la școală. Vă reamintim că, situațiile de viață reală sunt diferite față de cele experiențiale, învățate în medii controlate. De aceea, rămâne obligatorie supravegherea de către părinți a copiilor! Mai mult, ca părinți, profitați în permanență de diversele contexte de viață pentru a le explica și reaminti copiilor regulile de circulație, regulile de siguranță acasă, la școală și în mediul online.

La această vârstă copiii imită comportamentul celor din jurul lor, așa că, fii ca părinte, un model exemplar, responsabil!

În ziua de 09.09.2021 un număr de 32 de copii din aceeaşi comunitate au beneficiat de o excursie la 7 obiective turistice din judeţul Suceava. Copiii au avut poate unica ocazie de a vizita Muzeul de Istorie Bucovina şi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Suceava, prânzul copiilor a fost oferit de Mado Corporation din Iaşi. Copiii au avut prilejul să se plimbe dus-întors cu Telescaunul pe pârtia Şoimul din Gura Humorului şi au beneficiat şi de intrare la Parcul Zoo din Rădăuţi. Excursia s-a finalizat cu servirea mesei de cină la Pensiunea „Bucovina de Poveste” din Cacica, şi s-au jucat ping-pong, au sărit pe trambulină, s-au bucurat de spaţiul de joacă al pensiunii gazdă.

Excursia a fost organizată de Asociaţia „EUROACTIV” şi sprijinită de compania de transport Romfour Tour din Fălticeni care au pus la dispoziţie mijlocul de transport.

La aceste activităţi au participat peste 120 de copii din comunitate, mulţi venind şi cu părinţii, care au fost impresionaţi de activităţile desfăşurate. La sfârşitul activităţilor, din partea organizatorilor, copii au primit pliante, orare şcolare, flyere, sucuri şi dulciuri.

Activităţile din cadrul campaniei au fost sprijinite de către următorii sponsori: S.C. Alin For You S.R.L. Suceava, S.C. Rocast Nord S.R.L. Suceava, S.C. RomFour Tour S.R.L.; S.C. Gaitano Company S.R.L. Şcheia, Complexul Muzeal Bucovina, Telescaunul Şoimul din Gura Humorului, Pensiunea Bucovina de Poveste Cacica, Mado Corporation S.R.L. Iaşi, Andrei L. Gheaţă şi Adria S.R.L. Suceava.

Acţiunile de ajutorare în cadrul acestui proiect se vor derula şi în perioada următoare pe parcursul lunii septembrie, prin oferirea de ghiozdane cu rechizite oferite copiilor din comunităţile defavorizate, cu scopil de prevenire a abandonului şcolar şi al marginalizării sociale.

Acţiunile au fost coordonate de prof. Narcisa-Daniela Ştefănescu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prof. Mihai Greciuc, prof. Romeo-Irinel Bolohan şi Alexandru Tanase de la Asociaţia EUROACTIV şi, psih. Constantin Alecsa de la Asociaţia „Alecs Group” Suceava.

Campania "Să aducem copiii la şcoală" 2021 (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava