Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 15 noiembrie – 17 noiembrie 2022 politiștii împreuna cu specialiști din cadrul Garzii Forestiere Suceava au procedat la verificarea unor  date  și  informatii existente la nivelul Politiei Municipiului Falticeni referitoare la legalitatea expedierilor de materiale lemnoase de catre o societate cu profil silvic din doua partide autorizate spre expoatare pe raza ocolului Silvic Rașca din cadrul Directiei Silvice Suceava.

Verificarile au vizat o partida autorizata spre exploatare în  baza autorizatiei din 14.09.2022 și o alta partida autorizata spre exploatare din 29.07.2022 ambele autorizatii emise catre aceeași societate economica de profil.

Pentru verificari, în data de 16.11.2022 s-a efectuat deplasarea în teren, respectiv pe raza OS Râșca, în locatia unde este constituita partida avand termenele de exploatare de la 14.09.2000 – 31.12.2022. S-a constatat ca din acesta partida s-a emis aviz pentru un volum de 17,1263 me lemn rotund rașinoase. Cu ocazia inspectiei în  teren s-a constatat faptul ca lucrarile de exploatare nu sunt începute, astfel că în   concluzie materialul  lemnos  identificat  la  agentul  economic  aferent  partiedei în  exploatare, este încarcat  dintr-o  alta  locatie decat  cea  raportată în sumal  2.0 și  înscrisă în avizul  de însotire.

Tot în data de 16.11.2022 s-a efectuat deplasarea în teren și la locatia unde este constituita   cealalta   partida   de  exploatare,  administratorul   societatii   refuzand să însoțească echipa de control. S-a constatat ca partida este autorizata spre exploatare, avand termenele de exploatare de la 14.09.2000 – 31.12.2022. In teren s-a constatat ca au fost exploatati doar arbori din specia molid; diametru mediu al arborilor de molid puși în valoare, conform actului de punere în valoare este de  18,4 cm, materialul  lemnos existent pe suprafata parchetului, este lemn rotund rașinoase subtire, specific lucrarilor de rarituri. Din cele 18 avize emise de catre societatea comerciala, pentru un numar de șapte s-a stabilit  în baza probelor administrate ca materielul lemnos a fost încărcat din alta parte decat partida autorizata. Conform prevederilor partizii autorizate și verificate nu exista material lemons pus în valoare din categoria dimensionala avand diametru mai mare de 34 cm, ori  în cele șapte avize ce fac obiectul verificarilor, exista un numar de 129 piese ce cumuleaza un volum de 82,90 mc cu diametre mai mari de 34 cm, astfel încât materialul lemnos nu poate face parte din partida autorizata .

În urma  verificarilor în teren  și  a  probelor  administrate  au  fost  administrate  de catre politiști societatii de exploatare  2 sanctiuni  contraventionale  cu  amenzi în suma  de 25.000 lei.

De asemenea, politiștii au dispus complementer confiscarea valorica a volumului de 102,7563 me material lemons în valoare de 58.810,82 lei.

Totodata, pentru neregulile constatate, specialiștii din cadrul Garzii Forestiere Suceava au aplicat alte 2 sanctiuni contraventionale în suma de 8.000 lei.

Captură record de lemn tăiat ilegal de la o firmă suceveană, 7.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava