Comenzi MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava împreună cu Primăria Câmpulung Moldovenesc organizează sâmbătă 21 iulie 2018, începând cu ora 10, la Câmpulung Moldovenesc mai multe manifestări în cadrul proiectului Caravana “Zestrea Bucovinei”, parte a Programul dedicat Centenarului Marii Uniri.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că începând cu ora 10:00, la Colegiul Național ,,Dragoș Vodă” vor avea loc prezentări și dezbateri privind ,,zestrea” cu care a venit zona Câmpulung Moldovenesc la Unirea Bucovinei cu Țara, acum 100 de ani. Printre temele abordate se vor afla arhitectura zonei, învățământul în Câmpulung Moldovenesc și în Bucovina la 1918, istoricul silviculturii bucovinene și creșterea animalelor în Bucovina. El a mai spus că în cadrul acestui eveniment vor fi evocări ale personalităților și prezentări ale instituțiilor de marcă din zonă. În acest cadru se vor acorda distincții ”Meritul Bucovinei”.
După acest moment va urma dezvelirea de plăci amplasate pe clădiri reprezentative din Câmpulung Moldovenesc.
Caravana Zestrea Bucovinei va poposi, în final, la Muzeul Arta Lemnului, unde se va discuta despre civilizația lemnului în Bucovina și despre huțulii din Bucovina.
Acțiunea de la Câmpulung Moldovenesc se încheie cu un moment artistic în care vor fi prezentate jocuri populare străvechi ce păstrează elemente din realitatea acelor ani, premergători Marii Uniri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava