Consiliul Județean Suceava împreună cu Primăria Municipiului Rădăuți vor organiza, miercuri, 23 mai a.c., o serie de manifestări cuprinse în Proiectul de dezbatere publică „Caravana Centenarului 2018”, având ca temă „Zestrea Bucovinei 1918”.
Evenimentele vor debuta  la ora 10:00, prin dezvelirea a două plăci comemorative, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și  la sediul Primăriei.
Primarul din Rădăuți, Nistor Tatar, a precizat că de la ora 12:00, în incinta Sălii de Festivități a Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor” va avea loc o sesiune de comunicări științifice, susținută de către reprezentanți ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și de către reprezentanți ai minorităților din zonă. De asemenea, începând cu ora 14:30, profesorul doctor Mihai Iacobescu își va lansa cartea „Scrisori din Bucovina”.
În cea de-a treia parte a programului, vor avea loc activități în mai multe locuri din oraș. Astfel, de la ora 16:00 și până la ora 20:00, în Foișorul din Parcul Central va avea loc un concert de muzică veche, susținut de către formații de la Centrul Cultural Bucovina  și Casa de Cultură  din Rădăuți. În același timp, se vor dezvălui alte două plăci comemorative, la clădirea fostului hotel din Piața Unirii (fosta Prefectura)  și la Casa Parohială din Ansamblul Bisericii „Sfântul Nicolae” (Mănăstirea Bogdana) Rădăuți.
Începând cu ora 17:30 se va organiza o promenadă în Centrul Vechi al municipiului, în cadrul căreia se vor prezenta clădirile  care posedă o importanță istorică.
Nistor Tatar a mai transmis că activitățile se adresează tuturor persoanelor interesate de momentul celebrat, participarea fiind gratuită, deschisă tuturor rădăuțenilor care își doresc să  intre în contact cu invitații și să fie prezenți la manifestări.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava