Concert pascal
MOPAN Suceava

Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” din municipiul Fălticeni reabilitată cu fonduri europene de către Primăria Fălticeni reintră în circuitul turistic începând de duminică,  5 noiembrie, exact ziua în care se sărbătoresc 143 de ani de la nașterea marelui scriitor. Primăria Fălticeni organizează un eveniment  special care include un moment religios, un concert oferit de flautistul Nicolae Maxim, un spectacol oferit de elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” – sceneta „Dumbrava minunată”, coordonator prof. Mihaela Marian și prof. Cristina Lencu. Programul mai cuprinde vernisajul expoziții de pictură Roman Denisa Elena, recitalul interpretului de muzică populară Alexandru Alupului și aduceri aminte: „Sadoveanu și Rădășenii” oferite de Maria Fântânaru, toți trei elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” din Rădășeni. Totodată, scriitorul fălticenean Alexa Pașcu își va lansa cel de-al 20 lea volum, „Bianca”. Va fi lansat și volumul „Printre adevăruri și secrete” al scriitorului José Micard Teixeira, o carte tradusă din limba portugheză de Irina Baciuc și care va fi prezentată de poetul Sorin Poclitaru și prof. dr. Oltea Prelucă. Pe afișul evenimentului se află și o „Întâlnire cu prieteni de peste Prut”: Vasile Șoimaru, profesor universitar, scriitor, artist fotograf din Republica Moldova, autorul expoziției și albumului „Pe urmele lui Mihail Sadoveanu” și al volumului „Neamul Şoimăreştilor – 500 de ani de istorie”.

”Profesorul universitar Nicolae Maxim va primi titluld e ”Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni”

Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” a fost construită în anul 1908, după planurile scriitorului.  Sadoveanu a locuit aici și a creat timp de nouă ani, între 1909 și 1918. Clădirea a beneficiat de intervenţii în cadrul proiectului integrat cu fonduri europene promovat de Primăria Municipiului Fălticeni: „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a obiectivului Parc Public – str. Mihai Eminescu; Reabilitare termică corp B Muzeul de Artă „Ion Irimescu”; Restaurare monument istoric – Casa memorială „Mihail Sadoveanu” din Municipiul Fălticeni”. Potrivit primarului Cătălin Coman, lucrările de restaurare au constat în: consolidare structură, lucrări de arhitectură, amenajări funcţional – constructive (inclusiv amenajarea unui grup sanitar cu cabină pentru persoanele cu handicap, rampe de acces), instalaţii interioare (electrice, încălzire, sanitare, telefonice), amenajări exterioare (inclusiv refacerea împrejmuirii, amenajarea unei parcări, amenajarea unor gradene de piatră pentru desfăşurarea de activităţi muzeale în aer liber, refacerea porţilor de acces).  De altfel, primarul Coman va fi prezent și el la eveniment unde va înmâna titlul de ”Cetățean de Onoare” profesorului universitar Nicolae Maxim. ”Cu ocazia redeschiderii pentru public a Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu” și împlinirii a 143 de ani de la nașterea scriitorului, Prof. univ. Nicolae Maxim va fi prezent cu o alocuțiune despre familia Sadoveanu și un mic concert, acesta fiind un bun prilej de ai aduce recunoştinţa comunităţii fălticenene. Pentru contribuţia valoroasă adusă prin artă la definirea identității româneşti, analizând întreaga activitate a prof. univ. Nicolae Maxim, un maestru al flautului, în ședința Consiliului Local din data de 30 octombrie, am aprobat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Fălticeni, prof. univ. Nicolae Maxim, pentru întreaga sa activitate desfăşurată în domeniul artei”, a declarat Coman.

Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” reabilitată de Primăria Fălticeni cu fonduri europene reintră duminică în circuitul turistic, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava