Concert pascal
MOPAN Suceava

Pisicile nu sunt un mare mister, insa mai exista cateva lucruri pe care nu toti le cunoastem despre ele. Stim ca sunt amuzante, jucause, dorm mult, insa mai sunt multe de deslusit legat de micutele feline. Blanitza.ro iti aduce azi doar cinci lucruri pe care poate nu le stiai despre pisici.

1.Legatura dintre culoarea blanitei si sex

Pisicile roscate sunt, in general, masculi. Foarte rar vei gasi o fetita roscata. Asa ca, daca ai vazut pisici roscate care ti-au placut, dar vrei neaparat o femela, s-ar putea sa fie nevoie sa te reorientezi.

Tu ce crezi? Personajul din clipul de mai jos e motanel sau pisicuta?

Pisicutele care au blana in trei culori sunt in general femele. Foarte rar si doar in conditii genetice speciale vei gasi motani cu mai mult de doua culori.

2.Laptele de vaca nu e bun pentru pisici

In copilarie, cartile si desenele animate ne prezentau pisici care beau laptic. In realitate, insa, cel putin doua treimi dintre pisici au intoleranta la lactoza. Acestora le lipsesc enzimele pentru digestia lactozei, asa ca vor avea probleme cand consuma acest tip de lapte.

Pentru pisicile foarte mici exista lapte special care poate fi cumparat de la magazinele de profil. Acesta contine elementele necesare puilor si poate substitui laptele de mama.

3. Nu simt gustul dulce

Spre deosebire de alte mamifere, pisicile nu simt gustul dulce. Tocmai de aceea va fi greu sa ajunga dependente de dulciuri si sa faca diabet cum poate sta situatia in cazul cainilor.

De altfel, pisicile sunt singurele mamifere care nu simt gustul dulce.

4. Cum stau cu vazul?

In timpul zilei, oamenii pot distinge mai mai multe culori decat pisicile. Insa acestea din urma au o un camp vizual mai larg (aproximativ 200 de grade, fata de 180 de grade – camp vizual al oamenilor). De asemenea, pisicile au o vedere periferica mai buna.

Tocmai de aceea, le vei vedea ca reactioneaza rapid la stimulii externi, fie ca e vorba de o insecta care isi ia zborul, fie ca e vorba de un joc cu laserul.

O alta diferenta este ca ochii pisicilor au de sase – opt ori mai multe celule decat ai oamenilor si sunt si mai sensibile la lumina slaba. De aceea, pisicile vor vedea bine la lumina difuza, desi oamenii vor fi in bezna totala

De asemenea, ceea ce ajuta pisicile sa vada pe timp de noapte este si faptul ca forma eliptica a ochiului pisicilor, dar si o cornee si un tapetum mai mari formeaza un strat de tesut care poate reflecta lumina inapoi in retina. Astfel, cantitatea de lumina pe care o vor distinge pisicile e crescuta, de unde si vederea mai buna pe timp de noapte.

5. Sunt cele mai curate animale

Animalele de companie isi petrec o mare parte din timp in casa, chiar in pat, asa ca am vrea ca ele sa fie curate. Posesorii de catei le fac baie constant pentru a-i mentine curati, insa pisicile nu au nevoie de acest tratament.

Pisicile sunt vazute ca cele mai curate animale. Nu au nevoie sa faca baie, pentru ca se spala singure, in fiecare zi.

Daca vrei sa afli mai multe despre animalele de companie, citeste toate articolele de pe Blanitza.ro.

Ce nu știai despre pisici, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava