Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto180 poze în acest set

Meșteri care reprezintă peste 13 centre de olărit de tradiție din întreaga țară, dar și din Republica Moldova și din Ucraina participă până duminică, 27 august, la a 40-a ediție a Târgului Olarilor „Ochiul de Păun” din municipiul Rădăuți. Deschiderea oficială a târgului a avut loc astăzi în prezența primarului din Rădăuți, Bogdan Loghin, a viceprimarului Ciprian Țarevici și a mai multor șefi de instituții din acest municipiu și angajați ai primăriei. Deși este o ediție aniversară, Târgul Olarilor „Ochiul de Păun” nu va avea parte anul acesta festivități și concerte și asta pentru că în municipiul Rădăuți a fost decretat doliu local după ce patru dansatori ai Ansamblului „Florile Bucovinei” au murit în urma unui groaznic accident care a avut loc în noaptea de duminică spre luni pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor. Astfel se face că și deschiderea oficială a fost una cât se poate de discretă, primarul Bogdan Loghin vizitând și discutând cu fiecare dintre olarii participanți la ediția de anul acesta a târgului.

De precizat că pe bulevardul principal din Rădăuți, acolo unde sunt amplasate standurile olarilor, atât rădăuțenii cât și toți vizitatorii vor putea admira și cumpăra superbe produse de olărit, într-o combinație de culori care îți iau ochii. La ediția de anul acesta participă meșteri celebri din centrele de olărit din ţară, respectiv Baia Mare, Horezu, Braşov, Cluj, Miercurea Ciuc, Corund, Deva, Botoşani, Dorohoi, Mureş, Arad, Marginea dar și reprezentanţi ai acestui meşteşug din străinătate, Cernăuţi – Ucraina, Drochia și Chișinău – Republica Moldova. La târg participă și reprezentanți ai altor meşteşuguri tradiţionale cum ar fi cusături populare, sticlărie, pielărie, sculptură în lemn, împletituri, obiecte folosite în obiceiurile prilejuite de sărbătorile tradiţionale, icoane, ouă încondeiate, veniţi din Bistriţa, Odorheiul Secuiesc, Târgu Mureş precum și meșteri populari din zonă.

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Rădăuți și Muzeul Etnografic „SAMUIL şi EUGENIA IONEŢ”. La final, unul dintre centrele de olărit prezente la târg va primi trofeul „Constantin Colibaba”, care va fi acordat de un juriu specializat.

Târgul Olarilor și Meșterilor populari a fost inițiat, în anul 1983, din dorința păstrării, conservării și promovării stăvechiului meșteșug al olăritului, dar și a celorlalte meșteșuguri populare și s-a bucurat de-a lungul timpului de o participare naţională şi internaţională, denumirea „Ochiul de Păun” fiind inspirată din motivul dominant al decorului ceramicii de Rădăuți.

Cei mai renumiți meșteri ceramiști din țară și străinătate expun la Târgul Olarilor „Ochiul de Păun” din Rădăuți. Târgul a fost deschis de primarul Bogdan Loghin, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava