Concert pascal
MOPAN Suceava

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog vor fi prezenți permanent, pe tot parcursul noului an școlar, alături de ceilalți colegi din Ministerul Afacerilor Interne, pentru a oferi informații și suport specializat în beneficiul dascălilor, părinților și elevilor ce deschid din nou, ca în fiecare an, porțile școlilor din întreaga țară și, implicit, şi din județul Suceava.

Informarea corectă, fundamentată științific, și conștientizarea cu privire la efectele nocive și la consecințele angajării în comportamente de risc, precum consumul de droguri, vor reprezenta prioritățile intervențiilor noastre pe parcursul întregului an școlar 2022-2023.

Debutul noului anul școlar reprezintă contextul relansării proiectelor cu tradiție ale Agenției Naționale Antidrog în mediul educațional – un pachet de proiecte și acțiuni specifice, validate în timp ca exemple de bune practici la nivel european, etajate de la nivelul învățământului preșcolar, grupa școlară mică, gimnaziu și până la liceu.
Amintim aici câteva dintre proiectele de prevenire, deja de tradiție, ale Agenției Naționale Antidrog, care vor fi reeditate și pe parcursul noului an școlar: ,,CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”, ,,ABC-UL EMOŢIILOR”, ,,NECENZURAT”, “EU ȘI COPILUL MEU”, „MESAJUL MEU ANTIDROG”, ,,ACȚIONĂM JUST”.

În concordanţă cu Strategia Națională în domeniul Drogurilor 2022-2026, cu Planul Județean Comun în domeniul siguranței școlare și cu acordurile de colaborare interinstituționale, măsurile de prevenire a consumului de droguri în școală au un caracter integrat, corelat și unitar.

Aceste măsuri vizează, pe de o parte, consolidarea cooperării cu structuri din spectrul educațional, în vederea monitorizării sistematice a evoluţiei fenomenului drogurilor în mediul școlar, a nevoilor de informare si instruire specializată a personalului didactic și calibrării ofertei de servicii de prevenire acordate de Agenție elevilor.
Pe de altă parte, măsurile vizează și implementarea unor activități concrete de prevenire a consumului de droguri, cum ar fi informarea, conștientizarea riscurilor și consecințelor negative ale utilizării de substanțe interzise sau promovarea alternativelor sănătoase la consumul de droguri.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava au fost prezenți la festivitățile de deschidere a noului an școlar, pentru a promova noua ofertă educațională adresată copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar.

Cu acest prilej sunt readuse în atenție intervențiile specifice ale Agenției, axate pe prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate, formarea unor abilități necesare luării unor decizii informate și responsabile, precum și favorizarea factorilor de protecție prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala și familia de apartenență.

„Le urăm tuturor elevilor si profesorilor un nou an școlar de succes și îi asigurăm de permanenta disponibilitate și colaborare a specialiștilor Agenției Naționale Antidrog care vor acționa, ca de obicei, implicat si profesionist”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava