MOPAN Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava a primit duminică Drapelul de Luptă în cadrul unui ceremonial militar-religios emoționant care s-a desfășurat pe esplanada din centrul municipiului Suceava în fața unui numeros public. La eveniment au participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat dr. Raed Arafat, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, pomperi din Republica Moldova și Ucraina, oficialități locale și județene.

Drapelul de Luptă a fost înmânat de Raed Arafat șefului ISU Bucovina, generalul Ioan Burlui nu înainte ca șeful IGSU, generalul de brigadă Ovidiu Vasilică să dea citire decretului prezidențial nr.395 din 17 aprilie 2016. ”Jur să păstrez ca pe lumina ochilor Drepelul de Luptă tricolor simbol al unității, suveranității și independenței naționale, al onoarei, vitejiei și gloriei militare a poporului român, al tradițiilor eroice străbune și al patriei mele România”, a jurat Burlui,  jurmânt care a fost repetat în cor de toți militarii prezenți la ceremonie, producând emoție în rândurile participanților. Ioan Burlui a îngenunchiat și a sărutat Drapelul de Luptă primit de la Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a ținut să scoată în evidență importanța acestui moment arătând că Drapelul de Luptă  ”este un motiv de mândrie și de încurajare” pentru pompieri. ”Este o zi care fără îndoială va rămâne în memoria instituției dumneavoastră. Drapelul de Luptă se înmânează o singură dată unei unități militare și vine ca recunoștință a activității dumneavoastră din partea celui mai înalt nivel al statului român respectiv din partea președintelui României care vi-l conferă. Este un motiv de mândrie și de încurajare pentru voi ca să vă faceți treaba mai departe așa cum ați făcut-o până acum. Unitatea dumneavoastră se află în luptă și în război continuu. Acest Drapel vi se înmânează în timpul luptei care o duceți în fiecare zi împotriva timpului, minutelor și secundelor ca să ajungeți să salvați vieți. Sunteți în stare de luptă continuă ca să fiți alături de cei care au nevoie de dumneavoastră de cetățenii care pot să se confrunte cu diferite situații de urgență pentru care speranța unică sunteți dumneavoatră fie este vorba de foc, de inundații, de cazuri medicale de urgență sau de alte situații. Întotdeauna oamenii se așteaptă să vină pompierii. Pentru tot ce ați făcut și veți face în serviciul semenilor dumneavoastră vă felicit”, a le-a transmis Arafat pompierilor suceveni.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea trupelor cu cântec pe traseul Casa de Cultură-ISU precum și cu expoziția tehnicii de luptă pe esplanada din Centru unde s-a aflat și Caravana SMURD. Trebuie spus că în fruntea coloanei cu tehnica de luptă care a defilat prin fața tribunei oficiale s-a aflat un atelaj hipo din 1893 aparținând Serviciului voluntar de pompieri din Bosanci. Printre pompieri s-a aflat și nepotul generalului Ioan Burlui îmbrăcat în costum militar.

Ceremonie emoționantă de înmânare a Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina”, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava