Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) lansează concursul de selecție a cinci organizații watchdog pentru monitorizarea segregării școlare în Regiunea Nord-Est, județele Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Concursul este organizat în cadrul proiectului “Școală pentru toți copiii!” – o serie de acțiuni pilot inovatoare privind monitorizarea, prevenirea și combaterea segregării în educație, în regiunea Nord-Est.

Organizațiile watchdog vor fi selectate astfel încât să reprezinte unul din județele următoare: Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Suceava. Vor fi acceptate organizații care pot dovedi experiența anterioară în activități privind educația elevilor de etnie romă din județele mai sus menționate, existența în statutul organizației a misiunii/obiectivelor de combatere a discriminării romilor, capacitatea organizațională scăzută privind monitorizarea drepturilor omului/dezvoltarea de planuri/acțiuni de advocacy, experiența implicării  în derularea de proiecte la nivel local ce au vizat comunitățile de romi. Va fi selectată câte o organizație per județ.

Organizațiile aplicante sunt invitate să depună dosarele de candidatură online, pe adresa cado.office@gmail.com, cu subiectul „Candidatură selecție ONG – Școala pentru toți copiii”, până duminică, 28  iunie 2015, ora 24.00. Dosarul de candidatură va conține o serie de documente, conform Metodologiei de selecție.

Consultați METODOLOGIA DE SELECȚIE pe www.facebook.com/cadoromania. Comunicarea rezultatelor finale ale selecţiei se va face în data de 7 iulie 2015, pe website-ul CADO și pe e-mail.

Organizațiile selectate să participe în cadrul proiectului, vor fi implicate ulterior selecției în sesiuni de pregătire în domeniul monitorizării segregării școlare, advocacy și campanii media, vor monitoriza segregarea în educație a elevilor de etnie romă, vor realiza rapoarte județene de monitorizare cu sprijinul Centrului de Advocacy și Drepturile Omului. De asemenea, organizațiile selectate vor participa la realizarea campaniei de informare și conștientizare cu privire la dreptul la educație, se vor implica în activității de asistență juridică pentru victimele segregării și vor fi sprijinite să deruleze campanii de advocacy la nivel local, judetean și regional.

 ******

Școală pentru toți copiii! este un proiect de monitorizare a segregării școlare în Regiunea Nord-Est, derulat de CADO și CeRe în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016. Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul fondului ONG în România cu suma de 146275 EUR. Strategia de intervenție presupune crearea unui sistemul integrat de monitorizare a segregării școlare în regiunea Nord-Est, dezvoltarea primei hărți interactive online privind segregarea școlară în regiunea Nord-Est și deschiderea primului Centru de Asistență Juridică pentru victimele segregării școlare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava