Concert pascal
MOPAN Suceava

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord–Est, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Est, împreună cu Banca Mondială a organizat ieri, 19 iulie, la sediul Rubik Hub din Piatra-Neamț, conferința dedicată Apelului “Transformarea digitală a IMM-urilor orientată către creșterea intensității digitale“.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 50 de participanți interesați să-și transforme afacerea din punct de vedere digital cu ajutorul unei finanțări prin Programul Regional Nord-Est. S-a discutat despre avantajele digitalizării, s-au expus soluții la problemele întâmpinate într-un proces de digitalizare și, mai ales, s-au aflat condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a beneficia de finanțare.

Łukasz Marć, Senior Economist, ca reprezentant al Băncii Mondiale, a povestit de ce a ales să lucreze cu Agenția pentru Dezvoltare Nord-Est într-un proiect pilot de cercetare unic în România în domeniul digitalizării și de ce IMM-urile din regiunea Moldovei au nevoie de digitalizare. Tot el a enumerat și avantajele completării chestionarului de evaluare a maturității digitale a IMM-urilor și cum acest studiu va oferi o imagine mai clară asupra nevoilor de digitalizare a afacerilor din regiune.

„Digitalizarea este un proces esențial al dezvoltării societății în viitor, dar nu trebuie să se desfășoare haotic! În primul rând, este nevoie de o bună înțelegere a conceptului, de identificarea corectă a nevoilor și de adoptarea celor mai potrivite instrumente în funcție de specificul fiecărei afaceri. Evenimentul de astăzi a atins toate aceste paliere și ne exprimăm speranța că cei mai mulți dintre participanți vor ajunge și beneficiari de finanțare pentru apelul dedicat digitalizării din Programul Regional Nord-Est. În plus, suntem onorați că Banca Mondială  a ales Regiunea Nord-Est pentru acest proiect pilot, în cadrul căruia lucrăm împreună pentru a înțelege provocările cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii în regiune și, ulterior, impactul așteptat al finanțărilor dedicate digitalizării” a declarat Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est.

Apelul “Transformarea digitală a IMM-urilor orientată către creșterea intensității digitale“ pune la dispoziția antreprenorilor din Regiunea Nord-Est o alocare financiară de 31 milioane euro din Programul Regional Nord-Est 2021-2027, pentru activități de tipul:

  • servicii de consultanță/ analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de digitalizare de care au nevoie IMM-urile
  • achiziționarea de hardware TIC și a altor dispozitive și echipamente, inclusiv pentru E-Commerce, IoT (Internet of Things), precum și cheltuieli de instalare, configurare și punere în funcțiune
  • realizarea de rețele LAN/ WiFi
  • achiziționarea licențelor software, achizitionarea și/ sau dezvoltarea și/ sau adaptarea aplicațiilor software, configurarea și implementarea bazelor de date, migrarea și integrarea diverselor structuri de date existente, pentru gestiune financiară, gestiunea furnizorilor, resurse umane, logistică, implementarea RPA (Robotic Process Automation), ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), pentru sisteme IoT (Internet of Things) și AI (Artificial Intelligence), soluții E-Commerce, mail-room-uri digitale, realitate virtuală/augmentată, tehnologii Blockchain, etc. și integrarea acestora în BTP (Business Technology Platform)
  • instruirea personalului care va utiliza produsele implementate/ achiziționate și a personalului care va asigura mentenanța

În cadrul unui proiect pilot dezvoltat de Banca Mondială în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, finanțat de Comisia Europeană, experți de top de la London Business School și de la Universitatea Texas din Austin au lucrat împreună pentru a înțelege provocările cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii în digitalizare și au dezvoltat un program menit să ofere o imagine mai clară asupra nevoilor de digitalizare din regiune.

Banca Mondială realizează o evaluare independentă a impactului investițiilor în digitalizare. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul inițiativei „Consolidarea monitorizării și evaluării programelor de inovare în UE”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava