Concert pascal
MOPAN Suceava

Aleşii PSD din Consiliul Local Suceava nu vor vota raportul comisiei de licitaţie de la nivelul primăriei  care a desemnat drept nou operator al serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul reşedinţa de judeţ firma Thermonet ai cărei acţionari sunt Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani. Anunţul a fost făcut joi de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care a declarat că social democraţii se opun astfel majorării preţului gigacaloriei şi implicit scumpirii încălzirii la populaţie în iarna care vine. Donţu a arătat că la un consum de 122.000 de gigacalorii pe an sucevenii ar urma să plătească în plus în baza noului preţ la transportul şi distribuţia energiei termice care este mai mare cu 43 de lei faţă de preţul actual nu mai puţin de 5,2 milioane de lei. În opinia senatorului PSD, aceasta „este a doua mare hoţie după risipa banului public din salubritate”.

Donţu s-a întrebat retoric de ce primăria a mai înfiinţat firma Transagent al cărei unic acţionar este Consiliul Local dacă nu a reuşit să preia transportul şi distribuţia agentului termic. „Practic suntem în situaţia în care sucevenii asistă la o mare hoţie. Se iau 52 de miliarde de lei vechi din banii cetăţenilor pentru nişte interese personale. Vreau să semnalez public acest lucru atâta vreme cât mai suntem în spaţiu administrativ. Diriguitorii municipalităţii se pot întâlni şi pot lua cele mai bune decizii şi pot găsi cele mai bune soluţii pentru cetăţenii Sucevei. Cîtă vreme voinţa unei societăţi publice este dată de AGA care este municipalitatea suceveană prin cele două organisme atunci când participi la o astfel de licitaţie publică în mod evident atunci când voinţa societară nu ajunge la nivelul pentru a câştiga licitaţia înseamnă că favorizezi intenţionat firma concurentă. Faţă de această situaţie solicit primarului şi Consiliului Local să analizeze cu atenţie aceste aspecte şi să ia deciziile cele mai bune pentru suceveni tocmai ca aceştia să nu plătească mai mult la încălzire la iarnă. Vreau să anunţ că PSD nu va vota în CL majorarea preţului gigacaloriei şi scumpirea încălzirii pentru suceveni şi vor vota împotriva acestei hoţii”, a declarat Donţu. Raportul comisiei de licitaţie va fi suspus aprobării Consiliului Local Suceava la începutul lunii viitoare. Trebuie spus că la licitaţie au mai participat firma primăriei Transagent şi Veolia Energie România.

Consilierii PSD vor vota împotriva preluării de către Thermonet a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava