Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua Copilului este sărbătorită în fiecare an pe data de 1 iunie atât în România, cât  și în alte aproximativ 50 de țări din întreaga lume. Menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, conform adoptării Declarației pentru Protecția Copilului, această zi specială marchează miracolul vieții, al purității și al veșnicie nevoi de întoarcere la origine.

Câțiva dintre elevii Școlii Gimnaziale „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, coordonați de către doamnele profesoare Daniela Stanciu și Oltea Nistor,  și-au exprimat emoțiile și trăirile prilejuite de acest eveniment cu totul deosebit. Iată câteva dintre gândurile lor, pline de emoție și de sensibilitate:
Copilăria nu e efemeră, așa cum mulți dintre adulți o zic. Sunt sigură că majoritatea oamenilor mari  sunt în suflet încă niște copii curioși și frumoși, obligați de societate sau împrejurări să ascundă asta. Da, vreau sa cresc… Dar să țin copilul din mine de mână…nu să-l închid în cușca sufletului… (Nicoleta Piticari, clasa a VIII-a).

Copilăria este etapa vieții în care orice moment este minunat, este perioada inocenței, dar și a imaginației. Toți copiii își doresc să devină adulți cât mai repede pentru a putea face ceea ce vor, dar ei nu știu câtă responsabilitate și câte griji o să avem dintr-o dată. (Georgiana Fetițari, clasa a VI-a).

Copilăria este o poveste fără de sfârșit. Este o perioadă unică a fiecărui om,  plină de frumusețe, de provocări și de bucurii. Uneori ne oferă și momente mai puțin plăcute prin care trebuie să trecem. Important este să rămânem mereu optimiști și încrezători.
În copilărie legi prietenii, iar inocența face din ea o lume fericită. Multe amintiri rămân vii din această perioadă, amintiri care te fac să te simți special. Fiind copil, zâmbești mereu, descoperi lumea, iar inima îți este deschisă pentru frumos. Așadar, copilăria este un loc si un timp al fericirii, care trebuie prețuit. (Ioana-Alexandra Gramadă, clasa a V-a A)

Una dintre cele mai frumoase perioade din viață: copilăria. Mulți dintre noi, copiii, vrem să devenim adulți cât mai repede, să putem face lucruri pe care părinții noștri nu ne lasă să le facem, dar sunt 100% sigură că o să regretam acest lucru. Fiecare adult duce dorul copilăriei lipsite de griji. Am un mesaj pentru toți copiii și adulții care vor vedea acest padled: Bucurați-vă de fiecare clipă în care veți mai fi copii pentru că acești ani trec mai repede decât credeți. Nu vă grăbiți să creșteți, rămâneți un copil în suflet și un adult la corp. (Andreea Forminte, clasa a VII-a).

Copilăria este o perioadă a vieții de nedescris… Din păcate, mulți dintre noi nu își dau seama de faptul că aceasta trece repede, odată cu amintirile și persoanele care ne-au fost alături.În această perioadă ne creăm cele mai frumoase și mai amuzante amintiri, alături de prieteni și familie. Suntem liberi să facem ceea ce ne provoacă imaginația și să fim determinați de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Simțim atâtea emoții, printre care fericire, admirație, uimire, plăcere, iubire, curaj, frică, curiozitate și suntem atât de pozitivi și energici încât avem puterea de a aduce zâmbete. Lumea ne-a înzestrat pe fiecare cu câte ceva, tocmai pentru a fi speciali în felul nostru. Astfel, suntem cu toții diferiți, dar la fel. Un pachet plin cu de toate și o rază de soare într-o lume întunecată. (Eliza-Miruna Tudose – clasa a VI-a)

Vârsta copilăriei înseamnă iubire, prietenie, bucurie, apărare, dar și ceartă uneori, care se termină cu o dulce împăcare. Nimeni nu dorește să abandoneze copilăria, dar viața ne impune, fiindcă ne transformă la un moment dat în adulți. Trebuie să mergem înainte și să ne bucurăm uneori de micile lucruri care ne fac fericiți și care ne ajută să ne colorăm fiecare zi. (Andrei Nistor, clasa a V-a).

Și cum copilăria nu are vârstă, iată și câteva gânduri exprimate din perspectiva copilului „mai mare”: A vorbi despre copilărie înseamnă să pictezi în cuvinte un tărâm al tuturor posibilităților, o lume colorată de visuri mărețe și speranțe uneori nesăbuite, populată de eroi veșnic tineri: mama – zâna cea bună, mereu pregătită să-ți șteargă, cu sărutările ei calde, lacrimile de pe obraz, tata – cavalerul cel viteaz, neînfricat în lupta cu monștrii născuți de lăsarea întunericului, bunicii – îngeri păzitori, ghidându-ți, din umbră, pașii,  iar prietenii – spiriduși puși pe șotii și neobosiți de joacă. În lumea copilăriei nu există decât aventuri de neuitat și povești cu final fericit. Ce bucurie să poți pretinde că ești copil … Ce binecuvântare să-ți fie dat să simți că ești copil, chiar și atunci când imaginea propriei persoane reflectată în oglindă pare să te contrazică …Ce lucru minunat să fii copil la orice vârstă!   (prof. Daniela Stanciu)

Mă plimbam ieri prin universul amintirilor, când te-am văzut într-un colț, mică și firavă. Te-am luat de mână și ți-am povestit toată viața mea de la despărțirea de tine. Dar n-ai înțeles nimic. Erai atât de mică și de neștiutoare…Astăzi te-am căutat în colțul tău și nu te-am mai găsit. Unde ești? De ce m-ai părăsit așa de repede? Și nici măcar un semn, o amintire nu mi-ai lăsat. Nici măcar o dovadă că ai existat cu adevărat. Acum nu știu: a fost real sau a fost un vis? Oricum nu mai contează…Oricum te-am pierdut. Îmi dau seama că te-am avut o singură dată și n-am știut să te prețuiesc. N-am știut cum să mă port cu tine. Acum aș ști, dar la ce bun? Nu mai are rost, ai plecat… M-ai părăsit pentru a-ți împărtăși bucuriile și minunile tale și altor copii. nu te condamn. Dar, totuși, o amintire îmi puteai lăsa. Una singură…  (cu dragoste, un adult – Câmpanu Cătălina, fostă elevă).

Așadar, dragi copii de orice vârstă, fiți veseli și încrezători, pictați-vă viața în culorile speranței și ale iubirii, găsiți sensul existenței voastre și faceți din fiecare clipă trăită o amintire frumoasă, pe care să o puneți în albumul sufletului ce nu îmbătrânește niciodată. La mulți ani, copilărie, în orice suflet te-ai afla!

(prof. Oltea Nistor, prof. Daniela Stanciu)

Copilăria nu are vârstă!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava