MOPAN Suceava

CSU Suceava a retrogradat în eșalonul secund al handbalului românesc după un sezon în care a luptat din greu cu echipe mult mai puternice și mai motivate. Deși s-a ”zbătut” până la final, tânăra grupare suceveană a avut ghinion pe final de campionat, o mulțime de jucători importanți accidentându-se, pentru ca în partida decisivă să fie învinsă nemeritat de Steaua București.
Conducerea echipei de handbal a Universității Suceava a hotărât ca echipa să participe în continuare la competițiile oficiale ale Federației Române de Handbal, adică în seria A a Diviziei A. Mai mult, universitarii au primit asigurări din partea Primăriei Suceava că finanțarea va continua cu o singură condiție, ca echipa să aibă ca obiectiv principal promovarea în Liga Națională.
În această situație, oficialii formației sucevene încearcă să-și formeze un nucleu de jucători cu care să poată forma o echipă competitivă.
„Am reușit să păstrăm o parte din jucătorii importanți ai echipei și alături de ei sperăm să mai aducem alții cu care să formăm o nouă formație cu care ne vom propune să promovăm la sfârșitul sezonului. Avem asigurări din partea domnului primar Ion Lungu și a consilierilor locali că vom fi sprijiniți în continuare, la fel întâmplându-se și cu principalul finanțator, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava. Cred că dacă vom reuși să formăm echipa pe care ne-am propus-o, cu siguranță avem șanse mari să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat directorul Clubului Sportiv Universitar din Suceava, Sorin Rață.
După demisia din funcția de antrenor principal al echipei a lui Petru Ghervan, conducerea studenților a ajuns la o înțelegere cu Răzvan Bernicu pentru a trece din funcţia de antrenor secund în cea de antrenor principal, funcție pe care a mai deținut-o în urmă cu două sezoane. Cea mai imporatntă veste este aceea că internaționalul de tineret Gabriel Burlacu a decis să continue la Suceava, el mai având un an de contract cu gruparea universitară, la fel ca și extrema Costea. Pe lângă aceștia vor mai rămâne și alți jucători importanți din angrenajul echipei, precum Alin Petrea, Mihai Sandu, Ion Tcaciuc, Olariu, Preda, dar și portarii Cristi Tcaciuc și Andrei Spiridon, plus jucătorii de la echipa a doua, care a dispărut pentru cel puțin un sezon. Pe acest schelet se va reconstrui echipa cu care sucevenii vor aborda noul sezon. Pe lângă acești jucători, universitarii sunt în discuții cu un pivot și cu un inter dreapta din țară, dar și cu un portar de lot național, toți fiind jucători tineri, de perspectivă, în jurul vârstei de 20 sau 21 de ani.
Așa cum era normal, după ratarea obiectivului și retrogradarea în eșalonul secund, echipa Universității Suceava s-a despărțit de mai mulți jucători, unii dintre ei alegând să plece la alte formații după ce le-a expirat contractul, iar alții cărora clubul nu și-a mai permis să-i țină, din motive financiare. Trifkovici a plecat, din câte se pare, la nou promovata CS HC Adrian Petrea din Reșița, formație la care a plecat și interul Tiberiu Popovici. Venit pentru jumătate de sezon la Suceava, portarul Marocico a părăsit și el echipa, la fel întâmplându-se și cu extrema Gavrilovici, în timp ce Davidovic și-a arătat intenția de a rămâne, dar la el lucrurile sunt mai complicate din cauza actelor ce trebuie făcute din nou și care costă mulți bani. Tot în Liga Națională este foarte aproape să ajungă și Adi Târzioru, jucător ce se află în discuții avansate cu Pandurii Târgu Jiu.
În jurul datei de 10 iulie va fi programată reunirea lotului, la mijlocul lunii iulie fiind propus și un cantonament montan la Vatra Dornei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava