CSU Suceava a pierdut în ultima secundă calificarea în Liga Națională la barajul de promovare, CSM Focșani primind lovitură de la 7 metri șa ultima fază a meciului direct. Totuși, sucevenii au obșinut locul trei după o victorie clară în disputa cu CSSM Bacău și aşteaptă înscrierile în primul eşalon, pentru a vedea unde va evolua în sezonul următor.
Deși jucătorii au intrat în vacanţă, conducerea tehnică a echipei sucevene se străduiește să aducă handbaliști cu ajutorul cărora să întărească lotul. Antrenorul Adrian Chiruţ şi directorul clubului, Sorin Raţă, au ajuns la o înţelegere cu şase jucători experimentaţi, cinci dintre ei fiind foşti jucători ai Universităţii, iar trei sunt suceveni. Poarta a fost întărită prin venirea lui George Şelaru, pe postul de extremă stânga au venit sucevenii Florin Ciubotariu şi Adi Mitrea, la inter stânga a revenit Adi Târzioru, pe postul de inter dreapta a fost adus Sebastian Polocoşer, handbalist din Suceava ce a evoluat la Vaslui, iar pe postul de pivot a revenit suceveanul Bogdan Şoldănescu.
„Chiar dacă în acest moment nu ştim în ce eşalon vom juca în sezonul ce urmează, noi am demarat discuţiile şi semnarea contractelor cu mai mulţi jucători, astfel încât să formăm o echipă competitivă. În primul rând am încercat să aducem acasă jucători suceveni, sportivi ce au făcut parte din echipă când am avut cele mai mari performanţe. Am discutat tot timpul cu ei la telefon şi sunt bucuros că au decis să revină acasă şi să joace pentru echipa Sucevei. Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători pentru a întări şi completa linia de 9 metri şi vom vedea ce reuşim să concretizăm. Am avut discuţii şi cu alţi jucători, dar nu s-au concretizat, iar până la începerea pregătirii sperăm să reuşim să perfectăm încă două transferuri”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.
Indiferent de eşalonul valoric în care vor juca, universitarii nu vor renunţa să-şi construiască o echipă competitivă, din care să facă parte şi o mare parte din jucătorii ce au evoluat în sezonul ce s-a încheiat. De la echipă au plecat doar Spiridon şi L. Acatrinei, conducerea reuşind să ajungă la noi înţelegeri cu jucătorii ce au terminat contractul, precum Lucian Preda, Olariu, Burlacu, Cristi Bursuc, Alin Petrea, Cristi şi Ion Tcaciuc.
„Avem sprijinul Primăriei, al Consiliului Local şi Universităţii ”Ștefan cel Mare” şi de aceea vom face tot posibilul pentru a duce echipa din nou în Liga Naţională. Dacă nu vom fi invitaţi în această vară, în sezonul ce urmează vom avea ca obiectiv promovarea directă, de pe primul loc. Dacă vom fi în Liga Naţională nu vom putea să ne propunem un obiectiv prea îndrăzneţ şi vom lupta pentru menţinerea în primul eşalon, dar sperăm să scoatem mult mai mult”, a completat Adi Chiruţ.
Tehnicianul sucevean aşteaptă data de 15 iulie, atunci când este termenul limită de înscriere în Liga Naţională, pentru a vedea exact unde va evolua echipa în următorul campionat.
Echipa Universităţii Suceava va reveni la antrenamente pe data de 4 iulie. Adrian Chiruţ a precizat că a început o colaborare cu un preparator fizic, iar în prima săptămână jucătorii vor da teste fizice în funcţie de care se va stabili programul de pregătire până la începerea noului sezon.
În eforturile de a aduce jucători experimentaţi cu care să întărească lotul, universitarii se bazează şi pe reconfirmarea unui sprijin financiar şi material stabil şi constant din partea Primăriei, a Consiliului Local şi a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. mai mult, primăria va schimba şi suprafaţa de joc de la sala Liceului cu Program Sportiv, una ce arată jalnic în acest moment.
„Am primit aproape 20% din bugetul aprobat pe acest an de Consiliul Local. Avem promisiunea domnului primar că vom avea o finanţare stabilă şi regulată, astfel încât să ne onorăm în primul rând promisiunile faţă de jucători. Tot domnul primar Ion Lungu ne-a promis că primăria va schimba suprafaţa de joc de la sala LPS în cel mai scurt timp. După cum bine ştiţi, această suprafaţă este ieşită din garanţie de ani buni, este îmbătrânită şi uzată, şi este destul de greu să joci pe ea”, a declarat directorul clubului CSU Suceava, Sorin Raţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava