Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava va evolua și în sezonul viitor în Liga Națională de handbal masculin. Elevii antrenorului Adrian Chiruț erau siguri de acest lucru înainte de începerea partidei de sâmbătă seara de la Făgăraș, deoarce în jocul dinaintea lor Steaua remizase cu CSM Focșani, 29-29, iar sucevenii, în cazul aveau varianta clară de menținere în cazul unui succes în ultima rundă cu CSM Satu Mare în sala LPS. Pentru a înlătura orice dubiu, CSU Suceava s-a impus pe terenul brașovenilor cu 28-25.
Meciul dintre CSM Făgăraș și CSU Suceava nu a debutat sub cele mai bune auspicii, gazdele preluând conducerea din start, scor 2-0. Mai mult chiar, unul dintre jucătorii de bază ai sucevenilor, Gabi Burlacu a primit cartonaș roșu în chiar minutul 8. În pofida acestei pierderi, așa cum au și promis, handbaliștii pregătiți de Adrian Chiruț și Iulian Andrei s-au mobilizat exemplar, au preluat conducerea pe tabela de marcaj și nu au cedat-o până la finalul întâlnirii.

Din minutul 14, de la 4-4, CSU Suceava a condus pe rând cu 6-4, 10-6, 13-9 pentru ca la pauză scorul să fie favorabil oaspeților cu 15-12. Diferența putea fi mai mare, dar sucevenii au ratat două lovituri de la 7 metri.

În repriza secundă, formația suceveană nu a cedat nicio clipă inițiativa și a avut tot timpul un ecart liniștitor în fața adversarilor lor făgărășeni. La un moment dat în sala din Făgăraș s-a întrerupt curentul, dar sucevenii nu au fost distrași nici de acest incident. Handbaliștii lui Adi Chiruț au meditat parcă pe întuneric și și-au încărcat bateriile pentru că scorul în partida CSM Făgăraș – CSU Suceava a devenit la un moment dat 22-16! A fost apoi 26-20, iar pe final, oaspeții au redus din turație fiind siguri de victorie, scorul final al partidei de la Făgăraș fiind 28-25 în favoarea grupării sucevene.

În urma acestui rezultat, CSU Suceava are patru puncte avans înaintea contracandidatei la locul secund în play-out, CSM Focșani și nu mai poate pierde această poziție care-i scapă de barajul pentru menținerea în Liga Națională indiferent de ce se întâmplă în ultimul meci al sezonului, cel de acasă cu CSM Satu Mare.

Astfel, la turneul de baraj / promovare vor evolua CSM Focşani, CSM Făgăraş, Farul Constanţa, Ştiinţa Bacău, CSM Oradea şi Universitatea Craiova. Au promovat în prima ligă Minaur Baia Mare şi Politehnica Iaşi.

CSU Suceava: Cr.Tcaciuc, Drăghici – Tîrzioru (8), Șoldănescu, I.Tcaciuc, Burlacu, Costea (1), Olariu (3), Sipka (2), Baican (4), Preda (2), Petrea (3), Puljzovic (1), Cr.Bursuc (2), Ciobotariu (2).

În ultimul meci al acestui sezon competițional al Ligii Naționale de handbal masculin, CSU Suceava va primi miercuri în sala LPS vizita echipei CSM Satu Mare.

Clasament play-out
1. Steaua    16    10    4    2    434-374    34
2. CSU Suceava    15    10    0    5    379-365    30
3. CSM Focșani    15    8    2    5    376-358    26
4. CSM Făgăraș    15    5    1    9    352-376    16
5. CSM Satu Mare    15    1    1    13    354-419    4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava