Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Subiectul hăinuțe pentru căței a stârnit întotdeauna controverse, publicul împărțindu-se în două tabere: susținătorii și contestatarii acestui obicei, fiecare având argumente și puncte de vedere valide.

Scopul acestui material nu este, însă, acela de a analiza cele două opinii, ci de a te ajuta să faci alegerile potrivite în ceea ce privește hăinuțele pentru căței.

Dacă te afli, deci, în tabăra celor care sunt de acord cu acest lucru, sigur știi că, dacă la început, scopul hainuțelor pentru căței a fost unul practic, de a îi apăra de frig și de condițiile meteo nefavorabile pentru ei, astăzi lucrurile au evoluat, ajungându-se până la a respecta tendințele în modă și la confecționarea de haine tematice, în funcție de diverse ocazii, cum ar fi sărbătorile de iarnă.

Sunt potrivite hăinuțele pentru orice context și pentru orice rasă?

Trebuie să menționăm, de la bun început, că nu toate rasele de câini au nevoie de haine.

Anumite categorii, cum ar fi cele cu părul mai scurt, care nu beneficiază de același tip de protecție naturală, rasele mici, cum ar fi Chihuahua, cei mai sensibili, dar și câinii care suferă de anumite afecțiuni, câinii bătrâni și care au nevoie de mai multă căldură au nevoie de mail multă protecție termică.

De ce este indicat să le iei hăinuțe?

Studiile arată că rasele mai noi de câini sunt și mai sensibile pentru că animalele sunt obișnuite să stea în apartament sau în casă alături de stăpânii lor.

Prin urmare, acestea vor avea nevoie de o protecție suplimentară atunci când ies la plimbare, mai ales în anotimpul rece. Câinii pot refuza să mai iasă la plimbare dacă s-au confruntat cu intemperii și temperaturi extrem de scăzute, refuzând chiar și să iasă din casă, iar în acest caz hăinuțele pentru câini sunt extrem de utile.

Câte tipuri de hăinuțe pentru câini există?

La fel ca și în cazul hainelor pentru oameni, și cele pentru câini sunt disponibile în mai multe modele, pe mai multe culori și în mai multe mărimi.

În funcție de anumite utilități, poți alege între:

pulovere – indicate toamna și primăvara

malete – principalul scop este acela de a le proteja gâtul

geci – acestea sunt cele care asigură cel mai mare confort termic și care sunt recomandate mai ales toamna și iarna, când este foarte frig afară; bineînțeles, pe dedesubt poți pune și un pulover sau o maletă, în funcție de temperatura de afară și de gradul de protecție de care are nevoie câinele tău; în afara confortului termic, gecile îi pot feri și de vânt, iar unele modele pot fi impermeabile

impermeabile – așa cum îți poți da seama încă din denumire, aceste piese vestimentare au ca scop principal să îi ferească de precipitații, dar și de vânt; nu le vor oferi o temperatură crescută a corupului, însă poți pune pe dedesubt și un pulover sau o maletă

Cum alegi hăinuțele pentru căței

Acum, că este totul mult mai clar, să trecem la criteriile conform cărora te sfătuim să alegi hăinuțele pentru căței.

  1. Mărimea potrivită

Mai presus de orice, câinele tău trebuie să se simtă bine în hăinuța respectivă și să aibă libertate de mișcare, așa că măsoară-l și alege măsura potrivită pentru dimensiunile acestuia.

Unii producători au disponibile haine pentru câini de mărimi universale, însă noi te sfătuim să îl măsori pentru a-i cumpăra haine care îi oferă un grad sporit de confort. Astfel, măsoară-i lungimea corpului, circumferința cutiei toracice și circumferința labei și alege hainuțele potrivite pentru acesta.

  1. Materialul potrivit

Acordă atenție și materialului din care sunt confecționate hăinuțele pentru câini. Acestea trebuie să fie călduroase și confortabile pentru animal, astfel încât să-i ofere protecția de care are nevoie.

Mare grijă la vremea de afară. Dacă este doar frig și nu sunt prezente intemperiile, poți să alegi materiale călduroase, atunci când îl scoți la plimbare, însă dacă plouă sau ninge, te sfătuim, pe lângă maletă sau pulover, să iei cu tine și haine impermeabile, care să-l ferească de umezeală.

Plimbări călduroase!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava