Concert pascal
MOPAN Suceava

Verzii suceveni, propun dezvoltarea unui program național ”Sănătate la sate”. ”Asta înseamnă dezvoltarea de ambulatorii mobilă într-o primă fază prin care sistemul medical să vină la pacienți în întâmpinarea nevoilor lor de îngrijire utilizând tehnologii și proceduri moderne. Ba mai mult, medicii, asistenții, angajații din sănătate care au grijă de sănătatea de la sate să primască anumite bonificații financiare, oportunități reale pentru stabilirea lor durabilă în acele comunitati. Nu poți să lași comunele și satele fără sănătate! Considerăm vitală restructurarea sistemului de asigurări de sănătate finanțat public CNAS astfel încât acest sistem să poată fi utilizat într-un mod echitabil și eficient atât în spitalele publice cât și în cele private de către toți cetățenii indiferent de mediul lor de proveniență”, a explicat președintele verzilor suceveni, Dan Acibotăriță.

El consideră că România are în prezent o asistență medicală deficitară în 50% dintre localitățile sale iar majoritatea sunt la sate.

”Astăzi în România întâlnim peste 1400 de localități în care medicina de familie este deficitară. Practic, putem spune că nu avem un act medical sigur în mai mult de jumatate dintre localitățile țării. Acesta este un semnal periculos pentru sănătatea publică. În ultimii 10 ani peste 70.000 de profesioniști din domeniul medical au cerut certificat de conformitate pentru a putea lucra în țări ale Uniunii Europene. Concomitent, în țară s-a creat un dezechilibru major între câteva centre urbane care concentrează marea majoritate a medicilor. Mai mult, 90 % din totalul medicilor activi sunt concentrați în mediul urban. Mediul rural este practic descoperit în privința asistenței medicale primare. Proiectul ”Ziua sănătății rurale”, propus de guvern nu credem că poate fi o soluție concretă de rezolvare a acestui dezechilibru”, a mai spus Acibotăriță.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava