MOPAN Suceava

Președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, critică viziunea actualei conduceri a primăriei cu privire la dezvoltarea ”capitalei” de județ și susține pentru anul 2014 un buget bazat pe investiții necesare comunității. Bălan a declarat că principala preocupare a democrat liberalilor în această perioadă este aceea de a contribui la construirea unui buget care să corespundă nevoilor sucevenilor, nevoi preluate în urma consultărilor cu cetățenii declanșate în toate cartierele municipiului. ”Ca cetățean al Sucevei și ca om interesat de soarta bugetului mă îngrijorează și mă intrigă în același timp faptul că noi cei din administrație, oamenii politici suceveni am ajuns să ne comparăm și să ne dorim să fim măcar la nivelul celor din municipiul vecin Botoșani. Eu cred că noi cei din Suceava ar trebui să fim cei care să dăm tonul în Moldova. Dorim să fim capitală de regiune și când ne uităm în jurul nostru constatăm că sunt o mulțime de lucruri pe care trebuie să le facem. Cred că dacă îi lipsește ceva actului managerial al Sucevei aceea e viziunea și mă refer la viziunea de dezvoltare a municipiului Suceava pe toate palierele”, a declarat Bălan.

Democrat liberalii vor investiții în școli, grădinițe, locuri de joacă și în extinderea spațiilor verzi

El a menționat că cei 10 consilieri locali din deliberativul municipal vor susține pe lângă alocarea sumelor care să acopere cheltuielile de funcționare ale administrației locale, repartizarea de fonduri pentru construirea unei săli polivalente. ”Suceava nu are nici o sală în care să se desfășoare activități de marcă. Avem aproape de finalizare Centrul Cultural Bucovina un obiectiv extrem de important început în anii trecuți care va mai putea prelua câteva din activitățile culturale dar avem nevoie de această sală polivalentă. Cred că este un proiect care ar trebui să se construiască în doi trei ani de zile dar includerea lui în anul bugetar 2014 considerăm că este absolut necesară”, a spus liderul democrat liberal. Bălan a arătat că aleșii democrat liberali vor susține alocarea de bani pentru extinderea spațiilor verzi, asfaltarea aleilor și construirea de locuri de joacă cu grad de siguranță ridicat în toate cartierele municipiului precum și pentru investiții în școli și grădinițe. El a dat exemplul cartierului George Enescu, unde democrat liberalii s-au întâlnit recent cu cetățenii, în cadrul unei acțiuni organizate de responsabilul de zonă, consilierul local Gheorghe Răileanu Onofrei, cartier unde aleile arată ca după bombardament, iluminatul public este inexistent în anumite zone iar școala generală nr.8 și grădinița cu program prelungit Guliver necesită investiții importante în reabilitare. ”Toate lucrurile acestea pe care le susțin consilierii PDL vor trebui preluate și de primarul actual care va trebui să le includă în proiectul de buget pe acest an. Dacă nu va face acest lucru vom fi nevoiți să le prindem ca și amendamente la proiectul de buget”, a subliniat Bălan. El își exprimă speranța că reprezentanții USL în Consiliul Local Suceava vor vota inclusiv amendamentele pe care PDL le va depune în numele cetățenilor. ”Toate acest lucruri se vor putea face și cu votul celor de la USL pentru că este cunoscut faptul că deși avem 10 consilieri și suntem partidul cu cei mai mulți reprezentranți în Consiliul Local Suceava USL este cel care conduce deliberativul prin cei 12 consilieri ai săi”, a mai spus Ioan Bălan.

Democrat liberalii din municipiul Suceava au demarat consultările cu cetățenii pentru conturarea bugetului pe 2014, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava