Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul Partidului Puterii Umaniste, suceveanul Ștefan Alexandru Băișanu, este semnatarul unei inițiative legislative privind înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”, prin care aceștia să își poată plăti avansul pentru o locuință. Băișanu a explicat că va fi un fond dedicat tinerilor familiști, cu vârsta până la 35 ani, care doresc să acceseze credite pentru locuințe, pot plăti ratele pentru acestea, dar nu au avansul necesar.

”Inițiat de colega mea deputata Grațiela Gavrilescu, liderul Grupării Umaniste din Parlament, și susținut de toți ceilalți parlamentari ai PPU (social-liberal), proiectul de lege își propune să susțină tinerele familii, să stimuleze natalitatea și să facă mai atractive perspectivele ca aceștia să rămână în țară sau chiar să se stabilească în mediul rural. Acest fond special, care urmează a fi administrat și gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, va fi alimentat, inițial, prin transferarea de către societățile comerciale puternice, al căror profit brut depășește 1 milion de lei, a 1% din acest profit, suma respectivă fiind deductibilă”, a spus Băișanu.

Sumele care li se vor putea acorda tinerelor familii cu destinația avans locuință nu vor putea fi mai mari de 15 mii euro și, respectiv, 15% din prețul locuinței.

Aceste sume urmează a fi returnate Fondului, eșalonat, în 10 ani, începând cu anul 6 de la obținerea lor, în rate lunare egale, astfel încât Fondul să se realimenteze, și din această sursă, pentru alți beneficiari.

Ordinea alocării se va face pe baza unui algoritm. Vor fi avantajate familiile cu copii și cele care doresc să se stabilească în mediul rural, pentru a-și exercita profesii necesare la sat: fermieri, cadre medicale, cadre didactice, absolvenți de teologie care urmează sa preia sau să înființeze parohii etc….

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava