Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, consideră că pentru a avea un buget solid, care să susțină cheltuielile viitoare creșterea economică este esențială și a arătat că pentru a menține creșterea economică viitoare e nevoie permanent de măsuri guvernamentale corecte, liberale, stimulative pentru cei care muncesc și orientate către cheltuirea tuturor fondurilor europene pe care PNL și Președintele României le-au obținut pentru anii viitori. ”Măsurile economice liberale adoptate în ultimii trei ani și-au demonstrat pe deplin eficiența. Acest lucru este reflectat printr-o creștere importantă a numărului de angajați și de firme românești, prin cel mai mare volum de investiții publice și private din ultimele decenii, printr-o creștere economică mare, constantă și solidă. Pentru foarte mulți este greu de crezut că România a ajuns în situația să privească cu îngrijorare către unele state membre ale Uniunii Europene care au intrat în recesiune sau înregistrează stagnare, în vreme ce economia românească continuă să crească și să se dezvolte. Cu toate acestea, pentru a menține creșterea economică viitoare avem nevoie permanent de măsuri guvernamentale corecte, liberale, stimulative pentru cei care muncesc și orientate către cheltuirea tuturor fondurilor europene pe care PNL și Președintele României le-au obținut pentru anii viitori”, a spus Bălan.

Creșterea economică, a menționat Bălan, va conduce și la satisfacerea revendicărilor salariale ale profesorilor și nu numai. ”Profesorii și învățătorii merită salarii mult mai mari, la fel cum și personalul medical, militarii, polițiștii, pompierii sau funcționarii sunt îndreptățiți la indexări și majorări salariale, pentru că inflația din ultima perioadă a afectat toate categoriile profesionale, atât din sectorul public, cât și din sectorul privat. Cu toate acestea, știm că bugetul de stat nu este un sac fără capăt și că România are nevoie de o lege nouă a salarizării, care să reașeze toate categoriile profesionale într-o ierarhie corectă. În acest context, cred că sunteți de acord că toate eforturile noastre trebuie să se concentreze în jurul consolidării creșterii economice și al menținerii ritmului investițiilor publice. Un Produs Intern Brut mai mare înseamnă un buget mai mare, precum și creșterea capacității Guvernului României de putea satisface toate revendicările care vin din societate și din economie”, a subliniat parlamentarul liberal.

”Este regretabil că unii au făcut din PNRR o adevărată sperietoare pentru români. PNRR înseamnă foarte multe reforme esențiale așteptate de români, dar și zeci de miliarde de euro care suțin investiții publice realizate de autoritățile administrației publice locale sau chiar mari proiecte de infrastructură. De asemenea, fondurile de coeziune din următorul cadru financiar trebuie să contribuie atât la realizarea marilor proiecte de modernizare, dar și la susținerea creșterii economiei. Numai cu o economie sănătoasă și puternică putem să asigurăm oamenilor un nivel de viață decent”, a încheiat Ioan Bălan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava