Concert pascal
MOPAN Suceava

Profesorul Silvestru Pânzariu din orașul Siret a primit marți din partea Prefecturii Suceava ”Distincția de excelență” pentru ”preocupare și respect civic față de însemnele naționale”. Distincția i-a fost înmânată de prefectul Mirela Elena Adomnicăi în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. Adomnicăi a arătat că profesorul Pânzariu a depus o petiție la Prefectura Suceava care cuprinde observații referitoare la modul incorect de dispunere a celor trei culori pe steagul național, pe firme și diferite instituții. Ea a considerat că respectiva petiție este una extrem de interesantă în condițile în care mai toate petițiile depuse la Prefectură reclamă probleme de fond funciar, instituții sau persoaen fizice iar în contextul în care astăzi se sărbătorește Ziua Drapelului Național profesorul din Siret merită o asemenea distincție pentru civism.

”Nu mă așteptam la o asemenea onoare”, a declarat Pânzariu

“Problema pe care o ridic este de extremă importanță, căci e vorba de drapelul național, de simbolul suprem al țării și poporului român, ale cărui culori nu pot fi plasate aleatoriu”, spune profesorul în petiția sa. Silvestru Pânzariu, din Siret, a activat ca profesor de Limba și Literatura română în școli din Zamostea și Grămești, după 1990 fiind profesor la Siret. Astăzi este pensionar preocupat, în continuare, de publicistică, de viața culturală a orașului său și din alte localități ale județului.

Astfel, profesorul Pânzariu este un colaborator neobosit la un cotidian local, prin care ține la curent cititorii cu evenimente culturale, cu apariții editoriale sau în legătură cu diferite personalități din cultură. De asemenea, are articole publicate în diferite antologii, 13 din ele apărute la Iași, pe teme de istorie, literatură, cultură. De asemenea, prof. Pânzariu colaborează și cu Universitatea Populară “Ion Nistor” din Rădăuți, condusă de prof. Petru Bejinariu.

Distincție de excelență pentru “preocupare și respect civic față de însemnele naționale” pentru un profesor din Siret, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava