Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a semnat contractul de finanțare pentru construcția unei rețele de canalizare către vama cu Ucraina și viitorul parc industrial. Adrian Popoiu a spus că fondurile vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, valoarea proiectului fiind de 5,926 milioane de lei. Popoiu a adăugat că după semnarea contractului s-a aprobat și o primă tranșă de finanțare pentru începerea lucrărilor. El a arătat că acest proiect vine în completarea investițiilor care vor fi realizate prin Master Planul de Apă și canalizare care prevede extinderea rețelelor de apă și canalizare pe tot teritoriul orașului Siret. Adrian Popoiu a declarat că proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în cadrul acestuia urmând să fie realizate lucrări de extindere a rețelei de canalizare pe o lungime de aproape opt kilometri. Popoiu a ținut să precizeze că o sumă importantă din valoarea totală a proiectului va fi folosită pentru construcția unei subtraversări a râului Siret.

Primarul din Siret a subliniat faptul că acest proiect este extrem de important având în vedere că viitoarea rețea de canalizare va deservi atât viitorul parc industrial, dar și vama. „De ce bani am solicitat bani de la Guvernul României? Pentru că firma de consultanță pentru Master Planul de Apă și Canalizare nu a luat în calcul extinderea rețelei de apă și canalizare spre vamă deoarece nu a considerat acea zonă ca fiind una de aglomerare urbană. Am discutat de foarte multe ori lucrul acesta și s-au discutat tot felul de variante pentru a prinde în proiect și extinderea către vamă. Dar ei au considerat că nefiind mare aglomerare urbană, și fiind o diferență de vreo 800 de metri între ultima casă de pe strada Alexandru cel Bun și vamă, au fost reticenți să nu fie eligibilă la finanțare acea zonă”, a explicat primarul din Siret.

Adrian Popoiu a explicat că extinderea rețelei de canalizare către vama Siret este o investiție importantă, având în vedere că în momentul de față zona respectivă este deservită doar de două fose septice, iar alimentarea cu apă se face dintr-un puț forat. Adrian Popoiu a ținut să precizeze că potrivit statisticilor, prin vama Siret trec anual peste 1,2 milioane de persoane. „Pe terenul din zona respectivă, care aparține de ANAF Iași – Biroul Vamal de Frontieră Siret funcționează 10 instituții publice în care își desfșoară activitatea circa 166 de angajați. În prezent vama Siret se aprovizionează cu apă dintr-un puț forat în apropierea construcțiilor acestei instituții, iar canalizarea se realizează cu ajutorul a două fose septice. De aici vine și necesitatea extinderii rețelei de canalizare, dar și a celei de apă potabile, pentru a putea asigura condițiile igienico – sanitare în vamă, unde peste 3.300 de persoane se deplasează zilnic. Mai mult am rezolva și problema disconfortului creat de lipsa unor facilități de bază într-o instituție aparținând unui stat al Uniunii Europene, respectiv lipsa unei rețele de apă și canalizare”, a mai declarat Adrian Popoiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava