Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto84 poze în acest set

În Sala de festivități a Gării Burdujeni a fost vernisată marți, 27 noiembrie, expoziția „Suceava acum 100 de ani- fotografii inedite din colecții personale”. Evenimentul a fost dedicat Centenarului Marii Uniri și s-a desfășurat în cadrul ședinței festive a Colegiului Prefectural. Au fost prezenți Andrei Ignat- secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, Teodor Iulian Gheorghe- director general în Ministerul Afacerilor Interne, senatorii Ioan Stan și Virginel Iordache, deputatul Emanuel Havrici, vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Niță, comandantul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, colonel Ionel Postelnicu, rectorul Universității “Ștefan cel Mare”, Valentin Popa, consilieri județeni, primari din 16 localități ale județului, reprezentanți ai structurilor MAI, membrii Comitetului Consultativ de Dialog Social pentru Persoanele Vârstnice, reprezentanți ai Serviciului Județean Arhivele Naționale, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava; elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni.

Adomnicăi: ”Sunt trei copii cu care ne mândrim trei copii care ne confirmă că avem viitor și suntem demni urmași ai strămoșilor noștri”

Prefectul Mirela Elena Adomnicăi a înmânat șase distincții aniversare pentru trei tineri și trei veterani ”ca un arc peste timp”. Astfel au primit distincții veteranii Gheorghe Nedelcu, din Fălticeni și Vasile Simion din Grămești ambii de-o vârstă cu țara și Costache Florea din Dolhasca în vârstă de 102 ani. Aceștia nu au putut fi prezenți, urmând ca distincțiile să le fie duse acasă. Cei trei tineri premiați sunt absolvenți din Promoția Centenarul Marii Uniri, sublocotenenții Narcisa Ciotină, Aura Cotos și Alin Mucea. ”Sunt trei copii cu care ne mândrim trei copii care ne confirmă că avem viitor și suntem demni urmași ai strămoșilor noștri. În semne de mândrie și de recunoaștere a meritelor le oferim disctincția niversară”, a spus Adomnicăi.

Sublocotenent Narcisa Maria Ciotină, din Brăiești, este ofițer de război electronic, șeful promoției 2018 din Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, cetățean de onoare al comunei Cornu Luncii, Suceava. Lucrează în cadrul Grupului 4 Război Electronic ”Locotenent-colonel Mihai Cană”.

Aura Cotos, Rădăuţi, șef al promoţiei 2018 al Facultăţii de Poliţie de Frontieră din cadrul Academiei de Poliţie ”Al. I. Cuza” Bucureşti. Tânăra a optat pentru Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina.

Alin Mucea, din Dornești, liderul promoţiei 2018 al Facultăţii de Pompieri, din cadrul Academiei de Poliție “Al. I. Cuza” din București. Lucrează în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) Bucureşti, în cadrul Compartimentului de Relaţii Internaţionale.

Programul a inclus și un microrecital de cântece patriotice al Corului Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni. Expoziția de la Gara Burdujeni face parte din proiectul „Pagini de Istorie: Istoria Primului Război Mondial în fotografii. Unirea Bucovinei cu România”, finanțat de Ministerul Culturii și implementat de Instituția Prefectului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava