Concert pascal
MOPAN Suceava

Precizările anterioare sunt în directă concordanță cu realitățile identificate de către polițiștii suceveni în cursul zilei de ieri. Bucovinenii, în binecunoscuta tradiție ospitalieră, îi invită pe toți turiștii pentru a sărbători Crăciunul și a se simți bine cu festinul culinar, obiceiurile etno-artistice zonale și atmosfera unică.

Totuși unii turiști plusează și vor probabil sa împingă la maxim ,,distracția” dar și liberatea și întreg conceptul de legalitate și siguranță rutieră. Pârtiile bune, unitățile de cazare adecvate, produsele culinare desăvârșite, cultura tradițională nu au fost considerate argumente suficiente pentru unii turiști pentru a-și asigura distracția și sărbătoarea Crăciunului. Două cupluri dintr-un județ învecinat au ales sa ,,pigmenteze” Sărbătorile de Crăciun cu substanțe interzise dar și cu …. dosare penale.

S-au încurajat pentru a tine față traseelor montane cu ,,ceva substanțe interzise”, s-au urcat la volan și au plecat la drum sa-și desăvârșească o distracție relativă în care percepția reală a valorilor este puternic grevată de visele cumpărate și efectul nociv al substanțelor cu efect psihoactiv.

Așa cum am transmis și în zilele precedente, polițiștii suceveni au suplimentat numărul echipajelor de poliție care desfășoară activități operative în această perioadă. Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, prin spirit proactiv au reușit identificarea simultană în trafic a unui grup de patru tineri care se deplasau cu doua autoturisme spre stațiunile turistice montane din județ, șoferii fiind sub influența substanțelor interzise.

Astfel la data de 23.12.2023, ora 09.14, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi sancţionării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum şi pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, pe DN 17, în interiorul localităţii Bucşoaia, oraș Frasin, au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 37 de ani, din comuna Lozna, județul Botoşani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”.

La aceeași oră și aceeași dată, în spatele primului autoturism oprit, a fost oprit un al doilea vehicul care circula în coloană, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din comuna Lozna, județul Botoşani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”. Au fost eliminate riscurile  rutiere asociate unor accidente grave și au fost dispuse măsurile procedurale prin unitatea de parchet competentă.

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția asupra pericolelor conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise și fac apel la toți șoferii sa constientizeze efectele unor astfel de comportamente iresponsabile. Reamintim că pe toată perioada Sărbătorilor de Crăciun peste 250 de polițiști sunt în stradă și vor dispune toate măsurile pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică.

Doi turiști din județul Botoșani veniți cu mașinile în vacanță în Bucovina și-au făcut încălzirea cu niște ”prafuri albe”. Polițiștii le reamintesc că la Suceava este zăpadă naturală, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava