Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin DRDP Iași, a scos la licitație proiectul pentru elaborarea documentației tehnice, proiect tehnic de execuție, asistență tehnică și execuție lucrări la obiectivul „Pod DN 29A, km 22+859”, care leagă județele Suceava și Botoșani.

Termenul de depunere a ofertelor este 19 aprilie, proiectul având drept scop construirea unui pod rutier nou, care să asigure fluidizarea traficului, creșterea siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs și scăderea poluării în zona tranzitată.

Podul existent este construit pe grinzi metalice simplu rezemate, cu 4 deschideri. Acesta a fost construit în anul 1933, fără a fi până acum modernizat.

Obiectivul traversează râul Siret în extravilanul teritoriului administrativ al comunei Vârfu Câmpului, județul Botoșani, și în extravilanul teritoriului administrativ al comunei Zvoriștea, județul Suceava, pe DN 29A, la km 22+859. Zona podului este accesibilă prin intermediul drumului național DN 29A, drum ce leagă municipiile Suceava și Dorohoi.

În urma expertizei, soluția specialiștilor a fost de construire a unui pod nou, cu tablier din grinzi prefabricate din beton și arc metalic. Acesta va fi prevăzut cu 5 deschideri, o lungime totală de 173 m, lățime de 11,50 m, din care parte carosabilă de 7,80m și două trotuare a câte 1,60 m fiecare.

În perioada lucrărilor, traficul rutier va fi asigurat prin construirea unei variante provizorii, în aval de podul existent, în lungime totală de 340 m. Traseul provizoriu de circulație va traversa râul Siret prin intermediul unui pod cu lungimea de 90 m și lățimea părții carosabile de 5 m. Suprastructura podului provizoriu va fi alcătuită dintr-un tablier mixt pe grinzi din oțel, în conlucrare cu placa de beton.

Valoarea totală a întregului proiect este de 70.188.802,93 lei, fără TVA, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 36 de luni, din care 12 luni proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor.

DRDP Iași anunță că a fost inițiată licitația pentru construirea unui pod nou pe DN 29A, la Zvoriștea, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava