DRDP Iași informează că, în urma viscolului puternic la sol înregistrat în județul Vrancea, începând din seara zilei de 27 februarie 2018 a procedat la închiderea temporară a circulației pe DN 2N, între km 8-17, care face legătura între localitățile Bogza și Dumbrăveni. Este un sector de drum cu probleme, deblocat inițial pe parcursul zilei prin intervenția utilajelor DRDP Iași, dar, pentru mai multă siguranță, din cauza viscolului puternic, s-a decis închiderea din nou a acestuia, pe perioada nopții. De asemenea, tot în județul Vrancea, a fost închis DN 23B (Măicănești – Ciorăști), între km 0 – 15, decizia fiind instituită în dimineața zilei de 27 februarie, tot din cauza viscolului puternic.

„Sunt singurele tronsoane de drum cu probleme de acest gen din județul Vrancea. Am luat decizia închiderii acestora pentru siguranța cetățenilor, pe care îi asigurăm că vom face tot ceea ce este posibil pentru redarea tronsoanelor spre circulație, în cel mai scurt timp posibil. Avem pregătite în zonă 4 freze, 3 încărcătoare frontale și 6 ATB cu lamă, pe care le vom putea utiliza însă doar după ce viteza vântului scade în intensitate”, a declarat Marian Paraschiv, șeful SDN Focșani, din cadrul DRDP Iași.

Menționăm că, potrivit normativelor în vigoare, „pe timp de viscol, avertizat cu cod galben şi/sau portocaliu, se va interveni doar în situaţia când sunt în pericol vieţi omeneşti sau distrugeri materiale pe reţeaua de drumuri publice; intervenţia se va efectua din dispoziţia comandamentelor judeţene” – Art. 9 din AND 525-2013 privind privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii
drumurilor publice. „Sunt singurele drumuri naționale din totalul de peste 3.400 de km aflați în administrarea noastră care au impus aceste restricții, în situații cu totul deosebite. Viscolul la sol înregistrat în această zonă ne-a determinat să închidem două sectoare de drum cât mai restrânse, după ce ne-am asigurat că nu există vieți omenești în pericol sau mașini blocate pe
traseu. În aceste condiții, solicităm înțelegere din partea riveranilor, pe care îi asigurăm că vom interveni pentru deblocarea tronsoanelor afectate de zăpezi în cel mai scurt timp posibil și când condițiile meteo vor permite”, a declarat, la rândul său, Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Menționăm că, la acest moment, în restul județelor din Moldova se circulă în condiții de iarnă, carosabilul prezentându-se umed cu zăpadă frământată în strat de 0-2 cm în județele Botoșani, Suceava și Vaslui, umed cu zăpadă frământată 0-1 cm în județele Bacău, Iași, Galați, Neamț și Vrancea, respectiv uscat cu porţiuni umede, în rest.

Cerul este acoperit în majoritatea județelor regiunii, cu ninsori slabe înregistrate în Suceava și Neamț. În schimb, se înregistrează vânt puternic și viscol la sol, în județele Vrancea, Suceava și în zona Roman (Neamț).

Pe parcursul nopții de 27/28 februarie, pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași s-a acționat cu un total de 198 de autoutilaje și s-au răspândit 922,315 tone material antiderapant. Momentan, se acționează cu 119 autoutilaje.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava