Concert pascal
MOPAN Suceava

Declarație politică a deputatului PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul. ”Lucrul pe care agenții economici îl apreciază cel mai mult într-o țară cu economie de piață este stabilitatea generală a legislației și, în mod special, previzibilitatea politicii fiscale. Nu întâmplător, chiar în urmă cu un an, peste 300 de mii de agenți economici din România solicitau primului guvern PSD-ALDE ca legislația fiscală să nu se modifice, cel puțin pentru următorii patru ani. Oamenii strigau disperați pentru că doreau să-și facă planuri de afaceri pe termen mediu și lung, să facă investiții, să facă angajări sau să ia credite.

Cât a ținut cont Guvernul de această solicitare, nu cred că trebuie să mai amintim! Răspunsul cinic al PSD-ALDE la această cerere făcută de sute de mii de agenți economici a fost mutilarea Codului fiscal prin nu mai puțin de 261 de modificări. Pe bună dreptate, unii antreprenori spun că nici nu a avut anul 2017 atâtea zile lucrătoare, câte suceli de politică fiscală a făcut Guvernul.

Într-un astfel de climat, de profundă incertitudine, mai toți antreprenorii și-au abandonat planurile de afaceri pe termen mediu și lung, au amânat investițiile de dezvoltare, au renunțat temporar la noi angajări, iar despre contractarea unui credit, nu mai poate fi vorba nici măcar în glumă. Un antreprenor care s-ar bizui astăzi pe ce spune Guvernul, este exact ca un parașutist care sare din avion fără echipament și speră ca până jos să se întâmple o minune. Numai că, știm cu toții că în afaceri minunile nu vin decât prin muncă și investiții. Nu există minuni făcute din pix și nici succes fără risc și muncă multă.

Stimați colegi,

Prin titlul declarației mele, ironizez faptul că Guvernul PSD-ALDE a inventat planul de afaceri săptămânal. Știm cu toții că nu există așa ceva. Planurile de afaceri se fac pe ani de zile, se construiesc pe resurse previzibile, pe un cadru predictibil, pe cheltuieli de amortizare și pe estimări de venituri. Cu toate acestea, guvernele domnului Dragnea ne-au surprins și atunci când ne-au arătat, negru pe alb, că poate exista chiar și salariul negativ, adică obligațiile fiscale să depășească venitul, iar angajatul ar trebui să aducă bani de acasă, deși a muncit.

Când vorbesc despre planul de afaceri săptămânal, mă refer la faptul că tuturor agenților economici le este frică de momentul în care Guvernul se reunește într-o nouă ședință de guvern. În mod legitim, fiecare se întreabă: ,,Oare astăzi ce mai modifică Guvernul? Regulile de astăzi vor mai fi valabile și mâine sau iar se schimbă totul?” Nimeni nu mai riscă. Agenții economici români se tem de ceea ce poate face din nou Guvernul, iar investițiile străine directe nu vor mai veni, pentru că nimeni nu merge legat la ochi într-o zonă plină de riscuri politice și economice.

După atâtea “revoluții” și “reforme” fiscale, nu putem să nu constatăm că nimeni nu a înregistrat vreun beneficiu. Salariații care au primit ceva în plus la salariu, constată că puterea lor de cumpărare este mult mai mică decât în urmă cu un an. Agenții economici, jupuiți prin tot felul măsuri fiscale, ezită în a decide dacă mai merită să fie antreprenori sau nu. Pensionarii au fost loviți și ei de creșterea nemiloasă a prețurilor exact pentru bunurile din coșul zilnic.

Oricât ar mai frământa liderii PSD-ALDE discursul cu ”tigrul Europei”, cu extraordinara creștere economică, el nu mai ține, pentru că realitatea arată altfel. Nu aș vrea să închei înainte de a spune unor colegi din majoritatea parlamentară, care contestă uneori, indirect, ceea ce spun și critic pe bună dreptate, pentru că direct nu au curaj și nu au argumente, că vreau să văd cu ochii mei atât școlile nou construite, acelea promise în Programul de guvernare PSD-ALDE, autostrăzile, căile ferate și spitalele renovate și pe cele nou construite, cât și salariile uriașe de minimum 4.000 de euro pe lună. Dacă eu poate nu le văd, o să-i întreb pe cetățeni, pe profesori și elevi, pe medici și pe cei care circulă pe drumurile și căile ferate din România. Se pare că marile realizări sunt văzute doar de cei din PSD-ALDE, așa cum și în vechimul regim doar nomenclatura vedea prosperitate în România”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava