Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a declarat că din punctul său de vedere, medicii din România sunt cei mai umuliți de actuala Guvernare PSD-ALDE. Dumitru Mihalescul a precizat că în condițiile în care economia unei ţări creşte, în mod firesc Guvenul ar trebui să împartă prosperitatea economică şi către cei care au contribuit, în mod direct sau indirect, la crearea acesteia. „Normal ar fi să vezi că, urmare a creşterii economice, veniturile la buget sunt mai mari, iar Guvernul distribuie către angajaţii din sistemul public o parte din această creştere. Mă refer la acele categorii de angajaţi din sectorul public, pe care de ani buni, îi considerăm extrem de importaţi pentru că ei susţin funcţiile principale ale statului român: educaţia, sănătatea, siguranţa cetăţeanului sau administraţia. Ei, bine, nu ştiu cum se face, însă cu PSD şi ALDE la guvernare, cu o creştere economică foarte mare, cea mai mare din Uniunea Europeană, la noi lucrurile stau exact pe dos”, a spus Mihalescul. El a adăugat că „liderii mincinoşi” ai celor două partide care guvernează România au reuşit marea performanţă de a-i păcăli şi nemulţumi pe toţi cetăţenii români, în condițiile în care pensionarii care au fost amăgiţi cu o nouă lege a pensiilor şi creşterea explozivă a acestora, acum sunt trimişi la plimbare ca să mai aştepte câţiva ani.

Dumitru Mihalescul a mai arătat că și profesorii au fost păcăliţi şi ei că „salariile mizere” vor creşte de la 1 iulie 2017. „Li s-a spus că, dacă tot au aşteptat 27 de ani salarii decente, atunci să mai aibă puţintică răbdare şi să mai aştepte încă nişte ani, până poate va veni şi la ei creşterea de salarii. De asemenea, poliţiştii nici măcar uniforme nu mai au, darămite salarii corespunzătoare, iar funcţionarilor li s-au măritlefurile, dar nu mai sunt bani pentru plata lor, pentru că Guvernul nu i-a prevăzut în buget”, a afirmat deputatul PNL de Suceava. El a precizat că nici agenţii economici n-au scăpat, având în vedere că prin măsuri fiscale proaste, alături de alte măsuri guvernamentale şi mai proaste, Guvernul le-a tăiat antreprenorilor români orice şansă să se dezvolte şi să se consolideze. „Despre angajaţii din sectorul privat, nici nu mai discutăm! Ei nu au fost şi nu vor fi în atenţia Guvernului PSD-ALDE, decât poate dacă Guvernul va vrea să mai aplice o taxă sau să majoreze un impozit, ca să le ia din buzunar şi mai mulţi bani”, a declarat Mihalescul.

Deputatul PNL de Suceava consideră că dintre toate categoriile socio-profesionale, de departe, cei mai umiliţi de guvernarea PSD-ALDE sunt medicii şi personalul medical. El a afirmat că acestora li s-au promis salarii uriaşe, de 3..600 de euro lunar, sporuri, prime, ore suplimentare sau tichete, însă în realitate nici o promisiune nu a fost onorată. „Promisiunile au fost atât de mari încât chiar şi medicii din Occident se gândeau serios dacă n-ar fi bine să se mute şi să profeseze în România, căci imaginea promisiunilor contura un adevărat paradis pentru medici şi personalul medical. În acest context, m-am întrebat uimit de ce protestau joi, zeci de mii de angajaţi din sectorul medical, de ce sunt nemulţumiţi atâta vreme cât, în sistemul de sănătate din România curge numai lapte şi miere de când guvernează PSD şi ALDE? Lăsând ironia la o parte, nu ai cum să nu te revolţi când constaţi cu câtă aroganţă şi cinism a tratat Guvernul PSD-ALDE sistemul de sănătate din România, pe medici, pe cei care salvează vieţi, făcând miracole! Ştim cu toţii în ce condiţii îşi fac meseria! Ştim cu toţii în ce condiţii salvează în fiecare zi vieţile românilor, pe salarii mizerabile”, a afirmat Dumitru Mihalescul.

El a precizat că nu mai este o enigmă faptul că cei 3.600 de euro salariu pentru medici intră în categoria măsurilor „discutate şi uitate” de actuala guvernare. „Cine oare mai poate crede că o astfel de creştere s-ar mai putea materializa vreodată ar fi chiar naiv! Mai grav este că, în loc să le crească salariile, medicilor le scad veniturile! De un asemenea cinism nu a fost în stare niciun guvern din ultimii 27 de ani: să spună că dă, dar, în realitate, să ia”, a adăugat parlamentarul sucevean.

El a explicat că limitarea sporurilor la 30% pentru medici înseamnă bani mai puţini pentru munca acestora în timpul nopții sâmbăta, duminica sau peste program. Mihalescul a mai declarat că și anularea tichetelor de masă, a tichetelor de vacanţă, renunţarea la creşterea plăţilor pentru norma de bază, adică la plata gărzilor obligatorii, transferul de contribuţii sociale pe spinarea angajaţilor, îi va face pe medici să câştige mai puţin decât la începutul anului 2017. „Nici tinerii rezidenţi nu au scăpat de cinismul PSD-ALDE! Au promis că-i vor stimula pe tinerii medici să rămână în ţară, însă prin anularea burselor pentru rezidenţi, prin diminuarea veniturilor acestora la mai puţin de 2.000 de lei, PSD şi ALDE nu reuşeşte decât să-i împingă pe medici să plece din ţară.

PSD şi ALDE au minţit cu neruşinare şi nu au realizat nimic din ceea ce au promis”, a arătat Dumitru Mihalescul. El a subliniat că sub actuala guvernare, românii românii trăiesc mai prost decât la începutul anului. „Acest guvern, dar şi coaliţia care-l susţine şi care a susţinut minciuna, trebuie să plece de îndată de la guvernare! Au dus ţara pe margina prăpastiei, iar acum, nici minciuna nu-i mai salvează. Oricâte tertipuri ar încerca, oricâte taxe şi impozite noi vor introduce, economia şi societatea au fost tulburate şi batjocorite destul. Singura soluţie o reprezintă înlocuirea, de îndată, a acestei guvernări profund nocive”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava