Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 2-8 iulie la Anteqera-Malaga în Spania s-au disputant Campionatele Europene Universitare. La competiţie, la masculin, s-au înscris 12 echipe reprezentând: Universitatea din Porto (Portugalia), Universitatea din Split (Croaţia), Universitatea din Diusburg-Essen (Germania), Universitatea din Barcelona (Spania), Universitatea din Montpellier (Franţa), Universitatea Marmara (Turcia), Universitatea din Rzeszow (Polonia), Universitatea din Basel (Elveţia), Universitatea din Minho (Portugalia), Universitatea Goethe Frankfurt (Germania), Universitatea din Malaga (Spania) şi Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava (România). Echipa suceveană, pregătită de Adrian Chiruț, a făcut parte din grupa D alături de grupările universităţii Duisburg-Essen din Germania şi a Universităţii Maramara din Turcia. Handbaliştii suceveni au pierdut primul joc la Campionatele Europene Universitare împotriva formației Universității Duisburg-Essen din Germania.

În al doilea meci din grupa D, gruparea USV a trecut la scor de cea a Universității Marmara din Turcia cu scorul de 36-24. În urma acestui rezultat, echipa Universității ”Ștefan cel Mare” s-a calificat în sferturile de finală. În această fază sucevenii au întâlnit formația Universității din Malaga. Sucevenii au învins echipa gazdă cu 26-23 și au acces în semifinale.

În penultimul act al Universitarelor de la Malga 2017, echipa USV Suceava a avut ca adversară formația Universității Montpellier din Franța. La capătul unui joc deosebit de disputant, sucevenii au câștigat cu 28-25.

Pentru echipa USV Suceava au evoluat: Cristi Tcaciuc – Ionasciuc, Costea, Andreica, Alexa, Bădiliță (2), Baican (2), Usturoi (1), Sandu Mihai (2), Tîrzioru (3), Olariu (8), Burlacu (10).

Cum în cealaltă semifinală, față în față s-au aflat cele două reprezentante ale Germaniei, Universitățile din Duisburg-Essen și din Frankfurt, sucevenii au ajuns din nou să joace cu singura echipă care i-a învins la Campionatele Europene Universitare de la Malaga, gruparea din Duisburg-Essen.

Hotărâți să-și ia revanșa după primul joc pierdut la competiție în fața nemților, sucevenii pregătiți de Adrian Chiruț au luat lucrurile în serios din primul minut. Cu extrema dreaptă Olariu într-o zi de grație, bucovinenii au condus din start pentru ca la pauză să aibă un avantaj de cinci goluri pe tabela de marcaj, 14-9.

La reluare, germanii au apăsat pe accelerație și încet-încet s-au apropiat de echipa Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Totuși, după ce l-au ”boxat” puțin pe Tîrzioru, cei de la Duisburg-Essen nu au putut să treacă de reflexele lui Cristi Tcaciuc și ambiția ”ursului” Burlacu. Într-un final incandescent, sucevenii s-au ”pierdut” pur și simplu în faza de atac și germanii au avut 17 secunde să arunce la poarta sucevenilor la scorul de 23-22 în favoarea elevilor lui Adi Chiruț. Portarul sucevenilor Cristi Tcaciuc a fost atent și echipa Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a devenit Campioană Europeană Universitară!

USV Suceava: Tcaciuc Cristian – Octavian Andreica, Cătălin Costea, Ovidiu Bădeliță, Ștefan Adrian Tîrzioru (4), Gabriel Burlacu (6), Sandu Mihai (2), Iulian Daniel Alexa, Andrei Marius Olariu (9), Florin Bogdan Baican (2), Pavel Adrian Usturoi, Daniel Ionasciuc. Antrenor Adrian Chiruț, kinetoterapeut Răzvan Andreica. Conducătorul delegației sucevene, directorul CSU Suceava, Sorin Rață.
Portarul sucevenilor Tcaciuc Cristian a primit titlul de „Cel Mai Bun Goalkeeper”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava