Concert pascal
MOPAN Suceava

Europarlamentarul, Eduard Hellvig, secretar general al PNL, a declarat sâmbătă, la Suceava, că viitorii europarlamentari români trebuie să susţină trei obiective majore pentru România. Eduard Hellvig a arătat că acest lucru ar fi necesar deoarece a sesizat o lipsă a coeziunii interne la nivelul parlamentarilor români în PE. „Cu alte cuvinte, vorbim de incapacitatea noastră de a înţelege că România trebuie se comporte foarte coerent în Parlamentul European, cel puţin la nivel de obiective strategice. Din perspectiva mea, unul dintre eşecurile majore ale României după 2007 a ţinut de strategia de post-aderare. Iar acum trebuie să vedem care sunt obiectivele noastre pentru perioada în care ne aflăm şi perioada următoare în Parlamentul European şi în UE”, a spus secretarul general al PNL.
Eduard Helvig a spus că în calitate de candidat pentru Parlamentul European din partea PNL le propune europarlamentarilor români să susţină un moratoriu cu privire la cel puţin trei obiective strategice pentru viitorul României.
Hellvig a arătat că primul obiectiv este legat de agricultură. El a explicat că 68% din teritoriul României este arabil, însă doar 27% este exploatat. „Astăzi România are o oportunitate fantastică în ceea ce înseamnă agricultura în spaţiul european, şi datorită finanţărilor care pot să vină în perioada următoare precum şi a potenţialului enorm de mare pe care România îl are în agricultură cred că România la nivelul Parlamentului European trebuie să desfăşoare activitatea coerent şi unitar”, a explicat candidatul PNL.
Eduard Hellvig a mai arătat că cel de-al doilea obiectiv este legat de interesul energetic al României. Hellvig a subliniat că este obligatoriu ca viitorii europarlamentari să convingă Uniunea Europeană că este necesară o strategie unitară cu privire la energie. „Spun asta pentru că România din păcate este ţara care plăteşte un preţ enorm de mare în consumul de gaze în relaţia cu Rusia. Interesul României şi al ţărilor din Europa de Est şi din ţările Baltice şi Polonia este de a avea o strategie unitară la nivelul UE cu privire la energie şi cred că România trebuie să împingă această idee cât mai mult în dezbaterea şi politica comună energetică a UE în raport cu Rusia”, a spus Hellvig.
Liderul PNL a declarat că cel de-al treilea obiectiv care ar trebui susţinut ţine de politica de securitate şi politica externă de vecinătate în Balcani şi în Europa de Est. „Suntem într-un spaţiu geopolitic care astăzi ne arată că trebuie să fim cât mai atenţi, cât mai vigilenţi şi cât mai pragmatici şi mai puternici. Şi pentru asta interesul naţional ne obligă să fim uniţi în a promova o strategie coerentă la nivelul UE pentru cele două spaţii, Europa de Est şi Balcani”, consideră Eduard Hellvig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava