Concert pascal
MOPAN Suceava

John Alfred Tinniswood, în vârstă de 111 ani, din Anglia, este oficial cel mai bătrân bărbat în viață din lume, după moartea lui Juan Vicente Pérez, din Venezuela, care avea 114 ani. El locuiește în prezent la un azil din Southport, unde personalul îl descrie drept „un vorbăreț”. John are patru nepoți și trei strănepoți, notează click.ro.

El s-a născut la Liverpool la 26 august 1912 – în același an în care Titanicul s-a scufundat. După ce a confirmat că este cel mai în vârstă bărbat în viață, arbitrul oficial al Cărții Recordurilor Guinness, Megan Bruce, a călătorit la Southport pentru a-i prezenta lui John certificatul record și pentru a afla mai multe despre secretele longevității sale.

În ciuda vârstei sale înaintate, John este într-o formă fizică bună: se ridică din pat singur, ascultă radioul pentru a fi la curent cu știrile și își gestionează în continuare propriile finanțe. Legat de cum a ajuns să trăiască atât de mult, John susține că „e vorba doar de noroc pur”: „Fie trăiești mult, fie trăiești puțin și nu poți face mare lucru în privința asta”. Pe lângă faptul că mănâncă o porție de pește și cartofi prăjiți în fiecare vineri, John spune că nu urmează nici un regim anume. „Eu mănânc ce îmi dau cei de la azil, la fel ca ceilalți bătrâni de aici. Nu am o dietă specială.”, a mai spus Tinniswood, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/el-e-cel-mai-batran-barbat-din-lume-cum-a-ajuns-2353149.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava