Concert pascal
MOPAN Suceava

Prima parte a perioadei din mobilitate a constituit o deschidere de drumuri în ceea ce privește dezvoltarea profesională a participanților, care au desfășurat activități prin care au identificat diverse probleme întâlnite în funcționarea automobilelor, au dezvoltat abilități privind înlocuirea uleiului uzat din motor și a filtrului de ulei și au învățat modalitățile de întreținere a instalației de răcire a motorului unui autoturism, sub supravegherea atentă a tutorelui de practică. La finalul primei săptămâni a avut loc evaluarea intermediară, o probă practică prin care participantul a executat diverse lucrări de verificare a automobilului.

Și pentru că domeniul de pregătire e Mecanic, primul punct de interes a fost Muzeul Automobilului Torino, unul dintre cele mai vechi și mai frumoase muzee de acest tip din Europa. Muzeul înseamnă o incursiune în istoria automobilului, susținută de plăcuțe cu informații, filmulețe, elemente interactive și de o călătorie cu trenul prin diferitele faze de producție a unei mașini.

Weekendul a debutat cu o plimbare în orașul Genova, un oraș cu peisaje de vis și arhitectură de poveste. „La Superba” Genova este locul unde s-au născut Cristofor Columb și Niccolo Paganini, un loc care „ascunde“ edificii vechi, de valoare istorică inestimabilă.

Prima oprire a fost în Centrul Istoric, un loc de poveste cu străduțe înguste numite caruggi, mărginite de clădiri vechi. Aici timpul a trecut pe nesimțite, privirile fiind atrase de arhitectură, biserici și prăvălii istorice. Un pic mai departe se găsea Casa lui Cristofor Columb despre care se spune că este locul în care a copilărit exploratorul care a descoperit America în 1492. Atenția s-a îndreptat spre panourile cu imagini de arhivă din Genova, câteva texte cu povestea vieții lui Columb și a zonei în care a fost construită casa și să nu uităm, sculptura cu Santa María, cea mai mare dintre cele trei nave ale expediției lui Columb.

Pașii s-au îndreptat apoi spre Piața Ferrari, un loc foarte frumos în centrul orașului, cu clădiri ce au o arhitectură deosebită și cu o fântâna arteziană circulară, de dimensiuni mari care a atras toate privirile.

După-amiază, chipurile surâzânde s-au lăsat mângâiate de razele soarelui în Portul Antic, principala atracție fiind Corabia lui Columb care impresionează prin dimensiuni și prin modul în care a fost realizată. Momentul în care s-a lăsat seara a fost însă magic. Apusul a conturat un tablou mirific, ochii fiind atrași de acea bilă roșie aprinsă care își începea coborârea către orizont, astfel imaginea vie pe care au avut-o, a făcut să se transforme totul în ceva nou și unic.

Ca o concluzie, ce credeți că spun cele 7 glasuri?

Da, le-a placut acest oraș, pentru că au avut de toate la un loc: clădiri vechi, muzee, mare, ambarcatiuni, adică un oraș care oferă multe lucruri deosebite si foarte frumoase. O plimbare pe aici, i-a transpus instantaneu în vremurile glorioase ale trecutului medieval, când Genova era unul dintre cele mai importante porturi din Marea Mediterană.

Povestea celor 7 elevi ai Liceului Tehnologic ”M. Busuioc” Pașcani pe tărâmul ”magic” al Italiei va continua…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava