Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Cand te gandesti la legendele vampirilor, cel mai adesea iti vine in minte figura emblematica a lui Dracula. Aceasta poveste, facuta cunoscuta de Bram Stoker, s-a impletit atat cu istoria, cat si cu mitologia romaneasca, dand nastere unui subiect fascinant. De-a lungul timpului, curiosii si pasionatii de mistere de pe tot globul au calatorit in cautarea urmelor acestui personaj enigmatic, explorand cateva dintre cele mai frumoase si invaluite in mister locuri din lume.

Pe langa Castelul lui Dracula din Arefu, judetul Arges, iata alte cinci destinatii fascinante care te vor purta pe urmele sangerosului voievod si iti vor oferi experiente de neuitat.

Castelul Bran, Brasov, Romania

Desi conexiunea directa cu Vlad Tepes – personajul istoric care l-a inspirat pe Dracula – este slaba, Castelul Bran pare sa fie vesnic legat de legenda vampirului. Situat in apropiere de Brasov, acest castel impunator te va fascina cu arhitectura medievala si decorul dramatic, ideal pentru a fi transpus in epoca vampirilor. Pe langa vizitele ghidate, poti participa la evenimente tematice, in special de Halloween, cand castelul prinde viata intr-un mod cu totul special.

Castelul Corvinilor, Hunedoara, Romania

Un alt loc legat de legenda lui Dracula este Castelul Corvinilor din Hunedoara. Desi nu exista dovezi ca Vlad Tepes a fost vreodata aici, castelul este adesea asociat cu povestea lui datorita atmosferei gotice si a istoriei sale bogate. Vizitand acest castel, vei descoperi o lume medievala, unde fiecare colt ascunde povesti despre cavaleri, batalii si, desigur, legende intunecate.

Curtea Veche, Bucuresti, Romania

Curtea Veche din Bucuresti a servit drept palat pentru Vlad Tepes in timpul domniei sale. Desi astazi sunt vizibile doar ruinele, locul este inca incarcat de istorie si mister. Aici poti afla mai multe despre viata reala a lui Vlad Tepes si despre modul in care a devenit cunoscut in intreaga lume ca Dracula. Muzeul din apropiere ofera vizitatorilor o perspectiva detaliata asupra istoriei acestui loc fascinant.

Sighisoara, Romania

Orasul Sighisoara este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa si, totodata, locul de nastere al lui Vlad Tepes. Vizitand casa natala a lui Dracula, acum transformata in restaurant si muzeu, vei putea descoperi arhitectura medievala autentica si sa te plimbi pe stradutele pavate pe care probabil le-a strabatut si tanarul Vlad. Experienta este cu adevarat unica, mai ales in timpul Festivalului Medieval din Sighisoara.

Cetatea Poenari – „Adevaratul Castel al lui Dracula”

Cetatea Poenari este adesea considerata drept „adevaratul Castel al lui Dracula”. Cu toate ca necesita un efort considerabil pentru a urca cele peste 1.400 de trepte, vederea care iti recompenseaza efortul este de nepretuit. Cetatea a fost una dintre principalele fortificatii ale lui Vlad Tepes si ofera o perspectiva rara asupra vietii medievale fortificate. Privelistea spectaculoasa si atmosfera incarcata de istorie fac din Cetatea Poenari o destinatie atractiva pentru orice fan al povestilor lui Dracula.

Pe urmele lui Dracula, vei descoperi nu doar legende si povesti intunecate, ci si locuri cu adevarat fascinante, pline de istorie si frumuseti naturale. Fie ca esti pasionat de mistere sau pur si simplu iubitor de istorie si cultura, aceste destinatii iti vor oferi amintiri pe care nu le vei uita niciodata. Alege aventura si lasa-te purtat intr-o calatorie pe urmele unei legende care a fascinat lumea intreaga!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava