Concert pascal
MOPAN Suceava

La admiterea din iulie, Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava va scoate la concurs 380 de locuri. Șefa Departamentului de Științe ale Educației, conferențiarul universitar doctor Otilia Clipa, a declarat, la Radio Top, că vor fi 100 de locuri la Pedagogia învățământului primar și preșcolar, 50 de locuri pentru programul de Psihologie, 80 de locuri pentru programul de Conversie profesională și 150 de locuri pentru cele două masterate: Managementul instituțiilor educaționale și Consiliere școlară și educație emoțională. Universitara a arătat că, în ultimii ani, se observă o afluență mare de candidați, date fiind condițiile bune de lucru din școli și creșterea salariilor.

Profesoara a mai afirmat că, în general, la programul de conversie profesională sunt studenți care activează deja ca învățători sau ca profesori de diverse specializări și a precizat: „Acest program este special pentru cei care sunt profesori, dar care vor să-și completeze norma ori să treacă pe postul de profesor calificat pentru învățământul primar sau preșcolar. Ei nu sunt titulari, sau sunt titulari pe altă disciplină, de exemplu, biologie ori matematică, și-atunci pot urma cursurile de doi ani, echivalentul programului de licență de pedagogie, doar că se numește conversie profesională. Apoi, pot preda geografie, dacă se înscriu la geografie, sau istorie, dacă se înscriu la istorie. Depinde ce urmează în programul de conversie profesională”.

Otilia Clipa a continuat, spunând: „Facultatea de Științe ale Educației din Universitatea Suceava are deschise mai multe programe și ele se adresează în special profesorilor, nu altor categorii, tocmai pentru a le da a doua șansă. La final, au posibilitatea de a fi titulari ai sistemului de învățământ”. La cursuri participă suceveni, dar și nemțeni și botoșăneni. Anul acesta, Facultatea de Științe ale Educației a înregistrat a 21-a generație de absolvenți de Pedagogia învățământului primar și preșcolar, și prima generație de absolvenți de Psihologie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava