MOPAN Suceava
Galerie foto32 poze în acest set

Primarul Sucevei Ion Lungu, împreună cu soţia sa, i-au omenit pe pelerinii veniţi la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, aceştia primind din partea edilului 5.000 de sarmale şi apă minerală. Aşa cum singur a menţionat, este cel de-al 11-lea an în care Ion Lungu şi familia sa împart sarmale pelerinilor veniţi  la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou cu o zi înainte de Slujba de Sânziene şi la hramul Sucevei.

„Iată că a mai trecut un an şi pentru al 11-lea an consecutiv, împreună cu familia mea, oferim sarmale pelerinilor care vin şi vizitează oraşul de această mare sărbătoare de Sânziene. Sigur, dorim să ne adresăm în primul rând celor care vin din Maramureş, şi în mod special de la Borşa, care fac un efort deosebit, rămân să doarmă în curtea mănăstirii, însă avem noroc că în acest an este o vreme mai frumoasă”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a ţinut să precizeze că deşi unii interpretează acest gest ca fiind „populism şi demagogie”, el afirmă că „este un simplu gest de ospitalitate bucovineană”. „Mie ca primar mi se pare corect că trebuie să dau acest ton, să arătăm că suntem oameni ospitalieri. Şi chiar dacă eu şi familia mea împărţim 5.000 de sarmale, sunt convins că multe alte mii de sarmale sunt împărţite de gospodinele din oraşul Suceava, cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, a spus Lungu.

Pe de altă parte, el a spus că s-a amuzat atunci când a văzut un ziarist cu notorietate de la o televiziune naţională, la emisiunea „Dosar de politician” că a spus „Primarul, sarmalele la Suceava”. „Dacă am reuşit să trecem de graniţa judeţului şi să facem o imagine şi la nivel naţional, să promovăm gastronomia şi sarmalele bune, înseamnă totuşi că este un lucru bun”, a spus Ion Lungu.

Pe de altă parte, Lungu a spus că anul acesta pelerinii veniţi la Suceava au la dispoziţie pentru noaptea de marţi spre miercuri circa 300 de locuri de cazare gratuite, la cinci colegii sucevene. Primarul Sucevei a mai spus că şi în cursul zilei de miercuri pelerinii vor primi apă de la cortul Primăriei care este amplasat în faţa Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.
„Încercăm să fim o gazdă bună, să fim ospitalieri şi eu cred că aşa ne stă bine nouă sucevenilor, Bucovina este renumită prin ospitalitate şi prin a-şi primi cu bine oaspeţii care vizitează oraşul.

Sper ca mâine să fie o slujbă frumoasă la biserică şi cei care au venit în oraşul nostru să se simtă bine şi să rămână cu o impresie plăcută. Iar noi din partea Primăriei a Consiliului Local, eu ca primar facem tot ce putem în acest sens”, a încheiat Ion Lungu.

Familia primarului Lungu a avut grijă și anul acesta de pelerinii veniți la Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou”, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava