Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto130 poze în acest set

Zilele Rădăuțiului ediția 2023 au debutat vineri, 30 iunie, în forță cu un program atractiv care a animat centrul municipiului. Pata de culoare a zilei a fost parada cântecului, portului și dansului popular cu formațiile participante la Festivalul Internațional de Folclor ”Arcanul”, ajuns la ediția a XXX-a care s-a desfășurat pe traseul Casa de Cultură-intersecție- muzeu și scena amplasată în centru. Ediția din acest an este cea mai bogată din cei 30 de ani de existență a Festivalului. La eveniment sunt prezenți 400 de participanți din România și din alte opt țări precum Grecia, Turcia Serbia,  Macedonia de Nord, Polonia, Slovacia, Ucraina și Republica Moldova. Din țară vor fi prezente ansambluri artistice din Maramureș, Ardeal și Oltenia. Pe lângă acestea prezente sunt și Ansamblul folcloric ucrainean ”Kazacioc” de la Bălcăuți, Ansamblul de femei ”Altița” de la Bilca, sau babele de la Bilca cum i se mai spune, Ansamblul folcloric ”Ciobănașul” de la Clubului Copiilor și Elevilor Rădăuți și Ansamblul ”Florile Bucovinei”  al Casei de Cultură Rădăuți,  ansamblul gazdă al acestui eveniment.

Ansamblurile participante la Festival au trecut prin fața publicului, au dansat și au cântat oferind un spectacol de sunet și culoare de toată frumusețea. De față au fost și oficialități județene și locale în frunte cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul Bogdan Loghin, viceprimarul Ciprian Țarevici, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, consulul Dumitru Mihalescul, directorul Servicii Comunale, Adi Jecalo, consilieri locali dar și primarii localităților limitrofe Rădăuților.  Primarul Loghin și directorul Casei de Cultură, Ovidiu Foca, au deschis oficial Festivalul Internațional de Folclor ”Arcanul” de pe scena amplasată în centrul orașului unde trupele participante vor ține spectacole până duminică, 2 iulie. Festivalul ”Arcanul”  se va încheia duminică cu recitaluri Adriana Bucevschi,  surorile Alexandra și Dana Dăncilă, Ionela Popopescu, Maria Iliuț,  Gheorghiță Rotaru și surorile Ioana și Iuliana Luța. Inițiativa organizării acestui festival a avut-o regretatul director al Casei de Cultură Mircea Băncescu care în 1992 a pus bazele acestui festival.

Concerte Vali Boghean, YNY Sebi, Nicole Cherry și Andra

În programul Zilelor Rădăuților sem regăsesc vernisaje de expoziții, lansări de carte, premierea cuplurilor de aur și diverse manifestări sportive. Pe scena din parcarea centrală vor evolua și în acest an vedete precum Vali Boghean, YNY Sebi, Nicole Cherry și Andra iar la final va fi un foc de artificii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava