Concert pascal
MOPAN Suceava

 „Un vis pe care-l visezi singur este doar un vis… Un vis pe care-l visezi împreună cu ceilalți este realitate! Visul “Voci de Ingeri” a încolțit în inima mea în urmă cu aproximativ doisprezece ani cănd mergeam cu băiețelul meu Luca prin festivalurile de muzică ușoară de la Piatra neamț, Bacău, Roman și Moinești. Atunci mă întrebam, De ce într-un oraș ca Suceava nu organizează nimeni astfel de concursuri, de ce într-un oraș ca Suceava nu există cluburi private de muzică? Am început să strâng informații, să urmăresc organizarea altor concursuri, m-am interesat ce trebuie sa fac și cum trebuie să pornesc și festivalul concurs și școala de muzică pe care o am acum…. Așa am înființat Asociația Culturală Romantic Art al cărui nume vine de la formația Romantic unde evoluiez de peste 20 de ani ca și solist vocal și tot asa m-am apucat și de Conservator pentru a avea studiile necesare unui profesor de canto ca să înființez școala de muzică. Ultimul festival organizat în Suceava fusese în urmă cu 25 de ani, concurs organizat de Școala Populara de Arte „Ion Irimescu” unde eu participasem fiind eleva scolii atunci și unde câștigasem Trofeul festivalului „Suceavă, inima mea”. Nu a fost ușor să pornesc pe acest drum dar am muncit cu drag și plăcere pentru toate lucrurile pe care le-am realizat! Sunt o perfecționistă și sunt devotată în tot ceea ce-mi doresc să fac. Soțul meu m-a susținut mult și a crezut în mine! Am batut la multe uși, am insistat, am arătat că se poate și la Suceava și așa am ajuns să avem și susținerea Primăriei, a Consiliului Local Suceava și a domnului Primar Ion Lungu. Doamna Angela Zarojanu, pe atunci consilier local iar acum manager al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” a fos alaturi de mine înca de la început și m-a ajutat cu tot ce i-a stat în putință. Le mulțumesc din suflet tuturor! Mă înclin cu recunoștință și le mulțumesc tuturor celor care pun umărul și ne ajută la realizarea fiecărei ediții: parteneri, sponsori, echipei de sunet, foto-video, prezentare, fetelor din backstage și tuturor voluntarilor care muncesc în cele trei zile! Echipa de jurizare este deja pentru noi un întreg, o familie minunată, prieteni dragi țin să le mulțumesc încă o dată pentru încredere! Ei sunt și vor fi alături de noi atăta timp cât Bunul Dumnezeu va dori să ducem visul mai departe, susținând și promăvând valorile și talentele acestei țări, vocile minunate ale acestor îngerași!”

Gabriela Morar – Organizator

Pornind de la profilul asociației, urmărind obiectivele propuse în vederea promovării artei muzicale Asociația Culturală ‚Romantic Art” își dorește să realizeze evenimente de calitate, care să pună în valoare copii și tinerii cu aptitudini în interpretarea vocală.

Festivalul-concurs se adresează copiilor și tinerilor iubitori de muzică ușoară (pop) din țară și străinătate, care activează și primesc îndrumare prin intermediul palatelor și cluburilor copiilor, grădinițelor, școlilor, liceelor, asociațiilor culturale și școlilor private, cu vârste cuprinse între 4-25 ani.

Juriul festivalului-concurs a fost și este compus în continuare din nume prestigioase din domeniul muzicii ușoare și a culturii românești, compozitori, artiști interpreți, profesori de muzică, oameni de radio precum: Mihai Alexandru, Claudiu Bulete, Viorel Gavrilă, Ovi Jacobsen, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Crina Mardare, Mihaela Gârlea, George Vanu, Florin Fodor și Andrei Morar.

Recitalrile susținute de membrii juriului la fiecare gală de premiere reprezintă un bun prilej de a împărtăși din experiența unor artiști profesioniști, dezvoltându-le concurenților capacitatea de observație, analiză, selecție, dar și formarea unei atitudini corecte față de valorile autentice.

Festivalul – concurs se află în acest an la ce-a de-a VII- a ediție și încă din primul an, din 2018 acest eveniment a avut un real succes înscriindu-se în concurs peste 180 de copii și tineri din țară și din Republica Moldova.

De la an la an, „Voci de Îngeri„ a crescut, la ediția a VI- a, anul trecut festivalul având peste 450 de înscrieri la preselecție rămânând în concurs doar 200 de finaliști, unii dintre aceștia participând la două sau chiar la  trei secțiuni.

Secțiunile din concurs din acest an sunt: Secțiunea Soliști – interpretare  care se va desfășura pe categorii de vârstă; Secțiunea Creație unde vor fi jurizate melodii create în decursul unui an calendaristic; Secțiunea Grupuri Mici unde vor evolua grupuri formate din doi pâna la cinci membri.

Festivalul are sustinerea Primăriei și Consiliului Local Suceava, domnul Primar Ion Lungu fiind alături organizatorilor în descoperirea și promovarea tinerelor talente.

Compania Fly Music România partenerul oficial al evenimentului și domnul Florin Fodor care este și jurat în cadrul festivalului va oferi marelui câștigător un premiu de 3000 de lei, Fly Music, fiind un partener de nădejde încă de la prima ediție „Voci de Îngeri.

Echipa Radio Iași, partenerii media oficiali se vor ocupa de transmisiunea în direct a acestui eveniment, pe pagina de FB a fconcursului și pe pagina de FB Radio Iași.

Festivalul se află în plină perioadă de înscrieri pentru preselecții, perioadă care se va încheia pe 24 martie iar între 19-21 aprilie „Vocile de Îngeri” vor răsuna din nou la Suceava!

 Asa a fost anul trecut! Voci de Ingeri Suceava
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava