Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația Învață de mic are onoarea de a anunța încheierea cu succes a proiectului Sentim-Edu 2023, finanțat de Ministerul Culturii prin programul Acces 2023. Proiectul a urmărit susținerea educației emoționale a copiilor din clasele 0-VI, vizând crearea a trei spectacole-lectură cu valențe educaționale, despre gestionarea sănătoasă a emoțiilor, în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava și Dolj. Spectacolele au avut loc în 12 școli, câte 3 în fiecare județ. Proiectul susține tinerii autori prin crearea unui concurs de texte pentru copii, centrate pe educația emoțională. Concursul a avut trei câștigători:

  1. A)        Dragă Ritta Bonita…, de Andreea-Alina Stan, o poveste despre o fetiță care vorbește cu prietena sa imaginară și află o mulțime de tehnici prin care își poate controla emoțiile prea puternice, în viața de zi cu zi.
  2. B)        Sabrina și păpușa pierdută, de Oana Iuga, o poveste despre o fetiță care își pierde păpușa și pornește în căutarea ei, alături de Mikiduș, o creatură magică ce își schimbă culoarea în funcție de emoțiile Sabrinei.
  3. C)        Mini-Miniaturică și Uri-Uriașul, de Melania-Mariana Ciomagă, o poveste despre un uriaș care are un pitic bun într-o ureche și un pitic rău în cealaltă și care, printr-o aventură, ajunge să nu mai asculte de piticul care îi transmite în mod constant că nu este suficient de bun, de capabil, de puternic.

Proiectul combate o serie de probleme cheie pentru grupul țintă (copii din intervalul de vârstă 6-12 ani): nivelul redus de inteligență emoțională remarcat în rândul generațiilor noi, puținele oportunități educaționale adresate inteligenței emoționale (expresia emoțiilor, numirea emoțiilor, gestionarea emoțiilor, combaterea comportamentelor indezirabile, clădirea unor relații de durată, gestionarea conflictelor etc.), oferta scăzută de produse culturale noi și relevante dedicate grupului, oferta scăzută de produse culturale dedicate grupului axate pe educație emoțională și nu pe divertisment/tipuri de educație depășite. La finalul proiectului, pentru a extinde impactul acestuia, spectacolele lectură au fost înregistrate și publicate online, pe platforma Youtube.

Asociația Învață de mic este un ONG care a luat naștere în 2022, având ca scop susținerea educației formale, informale și non-formale, atât pentru copii, cât și pentru adulți, de la vârsta ante-preșcolarității, precum și cercetarea educațională și dezvoltarea de metode educative inovative, în principal prin mijloace artistice și culturale. Asociația este o parte integrată a Centrului Educațional „Harun și Marea de povești Beclean”. Asociația este responsabilă pentru elaborarea profilului artistic al Centrului, atât pe partea de creșă, cât și de grădiniță și after-school. Puteți găsi mai multe despre activitățile create de Asociația Învață de mic online, la: https://www.facebook.com/profile.php?id=100082838872871.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava