Concert Pascal

Liderul democrat liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că a început demersurile pentru realizarea proiectului „Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara”, precum şi declararea anului 2018 drept „Anul Bucovinei”. Flutur a spus că sărbătorirea a 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu Ţara, în data de 28 noiembrie 2013, este un bun prilej pentru începerea pregătirilor în vederea organizării manifestărilor de la aniversarea centenarului. „Trebuie să depunem toate eforturile pentru ca la finalizarea procesului de regionalizare, Bucovina să fie una dintre viitoarele regiuni ale Bucovinei. Şi pentru aceasta trebuie să existe mai mult curaj în promovarea Bucovinei, pentru că în ultimul timp prea s-a vorbit în şoaptă despre această regiune a ţării. Trebuie făcut mai mult, iar obligaţia noastră, a politicienilor, este de a promova multiculturalitatea, credinţa, toleranţa, tradiţiile, rigoarea administrativă, spiritul antreprenorial, verticalitatea şi personalitatea”, a spus Flutur. El a adăugat că pentru aniversarea a 100 de ani propune atât iniţierea demersurilor pentru ca 2018 să fie „Anul Bucovinei”, cât şi susţinerea proiectului „Bucovina – capitală culturală”.

Liderul PDL Suceava a spus că pentru ca aceste proiecte să devină realitate este necesară alocarea de fonduri pentru modernizarea infrastructurii, pentru consolidarea monumentelor din jude, pentru educaţie, cultură şi conservarea şi promovarea tradiţiilor, dar şi pentru investiţii necesare creşterii confortului populaţiei, în reţele de apă şi canalizare, diguri şi amenajări de cursuri de ape. Flutur a subliniat că sunt necesare investiţii importante în dezvoltarea infrastructurii care face legătura cu Ardealul, dar şi cu regiunea Cernăuţi din Ucraina, dar şi investiţii în Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

Gheorghe Flutur a adăugat că este necesară şi o promovare mai intensă a Bucovinei, ca regiune aflată la graniţa de est a Uniunii Europene, precum şi promovarea unor proiecte, cum ar fi „Şcoala Ştefaniană” de la Putna şi „Suceava – oraş cetate, cetate culturală şi spirituală”. În acelaşi timp, liderul PDL Suceava a explicat că promovarea Bucovinei poate fi realizată prin dezvoltarea pelerinajului, prin înfiinţarea de rute culturale europene, dar şi prin promovarea conceptelor „Bio Eco” şi „Hai în Bucovina!”. „Mă aştept ca acum, de Ziua Bucovinei, să putem pune bazele unui proiect de anvergurp, Bucovina – centenarul Unirii, materializat prin declararea Anului Bucovinei şi prin declararea Bucovinei drept capitală culturală”, a mai spus Flutur

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
 • http://SiteWeb... Carmen

  Centenarul Unirii Bucovinei sau şansa la contemporaneietate

  Scriu, gândindu-mă la momentul 1918. Ce şi-au dorit atunci românii din Bucovina? Unitate naţională, libertatea de a spune ”Sunt român!” Au fost conştienţi de importanţa istorică a gestului lor? Cu siguranţă da, iar izvoarele scrise stau mărturie în acest sens.

  În 2018 se vor împlini 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Ţara. Generaţia 2018 are negîndita şansă de a fi contemporana Centenarului. Suntem oare conştienţi de aceasta sau grijile zilnice îşi vor pune adânc amprenta asupra noastră? Mai credem în puterea de regenerare a poporului român? Vor mai simţi la unison societatea civilă şi clasa politică? Vom mai fi buni păstrători ai tradiţiilor sau tehnologia va birui? Vor izbuti noul şi vechiul să coexiste? Se vor putea reface tradiţii culturale pierdute, ca urmare a vicisitudinilor istoriei?

  Iată câteva întrebări, al căror răspuns îl vom afla la 28 noiembrie 2018, nu mai devreme, întrucât ideea sărbătoririi Centenarului, nobilă în esenţă, presupune o implicare necondiţionată a românilor de pretutindeni. Ca în 1918.

  Dincolo de retorica acestor rânduri, o urare: ”La mulţi ani, Bucovina!”

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava